Kérem Várjon!
Cikkek
Fúziós konyha a Mecsekoldalban
A Pécsi Gastro Club bemutatkozó vacsoraestje
bori
2008 November 25.

A nemrég megalakult Pécsi Gastro Club első nyilvános rendezvénye lesz 2008. november 29-én, szombaton a pécsi Hotel Kikeletben. Golyák Csaba chef a pécsi Radó Pince boraira komponált menüsorát olvasóink is megkóstolhatják.

A Pécsi Gastro Club megalapításának ötlete több évvel ezelőtt fogalmazódott meg bennünk – nyilatkozott céljaikról Koller Zsolt klubvezető. - Fiatal pécsi értelmiségiként az egyetemről kikerülve azt tapasztaltuk, hogy munka mellett már egyre nehezebb az egyetemi bulik ritmusát felvenni, és kevés lehetőségünk van a kulturált kikapcsolódásra.

Mivel az alapítók elkötelezettek a gasztronómiai hagyományok ápolása, és a régi magyar konyha újrafelfedezése mellett, valamint hiszik, hogy a csúcsgasztronómia és a konyhaművészet minden megnyilvánulása egy kulturális élmény, amely nem csak kevesek kiváltsága.

Amellett, hogy célkitűzésünk mind a nemzetközi igényes konyha megismertetése az érdeklődőkkel – folytatta a klubvezető -, mind a magyar konyha évszázadokkal ezelőtti fényének visszaállításához való hozzájárulás, lehetőséget is kívánunk biztosítani rendezvényeinkkel a fiatal (vagy örökifjú) réteg társadalmi kapcsolatainak felpezsdítéséhez.

A bemutatkozó rendezvényen, szombaton délután fél hattól az alábbi program várja az érdeklődőket:

17.30-tól Kapunyitás

18.00-kor Pohárköszöntő

18.15-től Koller Zsolt clubvezető előadása a Pécsi Gastro Club céljairól és a magyar gasztronómia trendjeiről

18.30-tól Golyák Csaba 3-szoros Aranytányér győztes, Európa- és világbajnoki helyezett chef előadása a pécsi Kikelet magyar gasztronómiában elfoglalt helyéről

18.45-től Radó István Úr előadása a Pécs-Mecseki borútról és a Radó Pincéről

19.00-tól Vacsora és borkóstoló. Az egyes fogások felszolgálása közben gasztronómiai tájékoztatót tart Golyák Csaba, a Radó Pince borait pedig Radó István mutatja be.

21.00-tól Tánczene

 

„A” menüsor

- Tapas trilógia – Lazactatár, Füstölt libamell, Parasztsonka, Zöldség tatár, Salátákkal, Balzsamkaramellel
- Lencsekrém leves parasztsonka chipsszel
- Szürkemarha paprikás dödöllével, házi csalamádéval
- Varga béles gyümölcs kompóttal

 

„B” menüsor

- Tapas trilógia – Lazactatár, Füstölt libamell, Parasztsonka, Zöldség tatár, Salátákkal, Balzsamkaramellel
- Tormakrém leves
- Jércemell roston zöldségekkel, fehérboros mecseki gombákkal, polentával
- Tradicionális somlói galuska

 

A Pécsi Radó Pince borbemutatója

1. Radó Pécsi Zöld Veltellini 2008
2. Radó Pécsi Kékfrankos rozé 2008
3. Radó Pécsi Chardonnay 2007
4. Radó Pécsi Cirfandli száraz 2007
5. Radó Szekszárdi Kékfrankos 2007
6. Radó Pécsi Cirfandli kései szüretelésû félédes 2007

 

A rendezvényen való részvétel díja 4200 Ft, clubtagoknak 3700 Ft. Minden fentieken túli fogyasztás saját költségre történik. Jelentkezés, információ: info@pecsigastroclub.hu, 30/641-4750.

 

banner