Kérem Várjon!
Cikkek
Francia vacsoraest
Borvacsora Malatinszky borokkal az Enotecában
bori
2010 March 17.

Francia vacsoraestet tartanak március 22-én hétfőn a JT Restaurant Enoteca CORSO-ban (Pécs, Király utca 14.). A Malatinszky Csaba boraival kísért vacsora ára 11.900 Ft/fő. Asztalfoglalás telefonon a 72/525-198 telefonszámon, vagy az étterem honlapján.

Az ételsort Várvizi Péter, a Franciaországban tanult, munkája során több három Michelin csillagos  házban tapasztalatokat szerző kreatív séf készíti. A szervezők az esten a francia csúcsgasztronómia (haute cuisine) napjainkra jellemző hangulatát, fejlődési tendenciáit igyekeznek megragadni és bemutatni. Az ételek mellé felszolgált borokat Malatinszky Csaba személyesen mutatja be a jelenlévőknek.

Menü

Köszöntő hideg falat:
Kecskesajtos, lazacikrás svédkenyér-falatkák
Petit triangle de pain polaire au fromage de chevre frais et aux oeufs de saumon

Le Sommelier Rosé 2009


AMB:
Egy kis falat szárnyas trió /kacsamáj és csirkemell variáció/
Flans de fois gras, au brochet de volaille et célèrie caramelisé
 
Előétel:
Hideg avokádó krémleves, zöldalma emoulsióval
Soupe-froide avocat-citronelle, emoulsion de granny smith

Előétel:
Hidegen pácolt szardínia, burgonyapürével és petrezselyem zselével
Sardine mariné  au jus de citron, puré de pomme de terre a la gelé  de persille

Noblesse Chardonnay 2006


Főétel:
Bretagne-i rombuszhal, petrezselymes gyömbérbe forgatva, Puy-i lencsével, közönséges parti csigával
Filet de Turbot Bretagne persillé au gingembre, salade de lentille verte du Puy

Noblesse Pinot Bleu 2006


Főétel:
Bélszín pecsenyeszafttal, töltött padlizsánnal és fürjtojással
Filet de boeuf avec sa jus, aubergine farci au basilic thai

Noblesse Pinot Bleu 2007


Desszert:

Le Palisir, málna sorbet-val
Le Plaisir au sorbet de framoise 

Két ráadás bor:

Kövesföld Cuvée 2006

Kövesföld Cuvée 2007

 

 

banner