Folytatódik a Kalamáris Vendégló és a Dunántúli Napló közös gasztronómiai élménysorozata, a „Beszélgetés a pécsi gasztronómiai kultúráról – finoman!”. A második vacsoraestjüket április 7-én, 18 órai kezdettel tartják az étteremben (Rákóczi út 30.), a vendég ezúttal a Brill Pálinkaház és a Radó Pince lesz, a menüsort Skrut György készíti el.
(Az idei tavasz szokatlanul sok gasztroesttel érkezett meg a régióba - ezért az utóbbi hetek nagy számú borvacsora-ajánlója oldalunkon. A Pécsi Borozónál úgy véljük, ahogy eddig is, úgy ezentúl is szeretnénk hozzájárulni az emberek gasztronómiai szemléletének megváltozásához. Nemcsak úgy, hogy tudósítunk és beszámolunk a gasztroeseményekről, hanem igyekszünk is felhívni rájuk a figyelmet.)
Az étterem és a napilap együttműködése egy közös kiadvány, a Nagy Ízvadászat című recepteskönyvben gyökerezik.
"A rendezvény menüsorai is ebből a kötetből kerülnek ki" - mondta el kérdésünkre Skrut György, a Kalamáris Étterem séfje. "Mint ahogy a rendezvény neve is mutatja, a programot az is színesíti, hogy a vacsora kerekasztal beszélgetés mellett zajlik. Úgy gondolom, aki részt vesz egy ilyen endezvényen, könnyebben megéli az élményt, részesévé lesz. "
A házigazdák (Rippl Béla és Skrut György) mellett mindig vendégeskedik az asztalnál egy borász vagy egy szakács, és egy újságíró. Mint Skrut hozzátette, fontosnak érzi, "hogy a meghívott vendégek mellett az emberek egymással is megoszthatják gondolataikat", így sokkal kötetlenebb és oldottabb hangulat keletkezhet.
A minden hónap első szerdáján megrendezett estekre egész évben várják az érdeklődőket, alkalmanként 30 főig.
Moderátor: Babos Attila, újságíró.
A menü ára: 3500 Ft/fő
Asztalfoglalás: 72/312-573