A 2025-ös Borkonferencia témája nem csak a borásztársadalom, hanem az egész világ számára fontos: a fenntarthatóság.
Zöld gondolatok zöldszüret helyett! A 2025-ös Borkonferencia ismét egy olyan témát jár körül, mely nem csak a borásztársadalom számára fontos, hanem az egész világ számára. A téma pedig nem más, mint a fenntarthatóság. A 13. Borkonferencián szó lesz többek között Z generációról, kóstolható lesz vulkanikus bor és biobor is a Masterclassok alkalmával, illetve a fenntarthatóság témát vizsgáljuk meg több aspektusból is külföldi és hazai szakemberek segítségével.
Az esemény fővédnöke:
Dr. Nagy István, Agrárminisztérium, Agrárminiszter
Frittmann János, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, elnök
Elnöki köszöntő
Rókusfalvy Pál, Nemzeti Bormarketingért felelős kormánybiztos
Nyitóelőadás
Dr. Szőke Barna, Magyar Agrár és Élettudomány Egyetem- kutatóállomás vezető
Fenntarthatóság ökológiai szempontok
Piskor Fanni, Szőlész-borász mérnök, WSET3 okleveles borszakértő
Közel a természethez – Vulkanikus borok - MASTERCLASS
Willi Klinger, WEIN & CO
Organikus és fenntartható tanúsítványok Ausztriában és jelentőségük a bormarketingben
Szakács Gergely, DiViNO, szakmai vezető
GEN Z és a bor – Trendek a gyakorlatban
Melania Battiston, Zöld kitűzős Court of Master Sommelier, influencer
Híd a fiatal fogyasztókhoz – A közösségi média tudatos használata
Herczeg Zoltán, Dining Guide, Tulajdonos
Borfogyasztási trendek a gasztronómiában
KEREKASZTAL-BESZÉLGETÉS
Téma: Egészségtudomány
A konferencia műsorvezetője:
Domián Emese