Így írnak a projektről a videó alatt:
"Boriskola (boros kóla, Bori skóla?) címmel ismeretterjesztő ámde továbbra sem komolykodó sorozatot indítunk, hogy egy kicsit tematizáljuk a mondanivalónkat. Az első részben a témánk a furmint szőlőfajta, ami minden idegszálával és hajszálgyökerével Közép-Kelet-Európához kötődik, Tokaj fő fajtája, de Magyarországon majdnem mindenhol ott van, emellett pedig Szlovákia, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia és Ausztria is rejt néhány tőkét, igaz, más néven. Ahogy Magyarország államformája a rántott hús, úgy a furmint manifesztációja az aszú, éppen ezért mi most a száraz furmintokról beszélünk, amelyek természetesen akkor a legjobbak, ha van bennük maradékcukor. :) Kérdésetek van? Nekünk is, számtalan! A furmint maga az írásjel a mondat végén és bár sokan felkiáltójelnek szeretnék láttatni, valójában inkább kérdőjel. Persze ettől még a miénk és nagyon szeretjük. Ha kíváncsi vagy a további videóinkra, mindenképp iratkozz fel a Youtube csatornánkra és feltétlenül kövesd a Facebook oldalunkat is: https://www.facebook.com/lecsenges A Lecsengés csapatát e videó készítésekor ketten alkotják. A videók kalauza és történetmesélője Ercsey Dániel (WineSofa, Pécsi Borozó), a kamera másik oldalán pedig Gyökösi Attila (Grund Studio) áll. Gyertek, kövessetek és kedveljetek!"
Ami pedig a reakciókat illeti, úgy tűnik sokaknak tetszik az ötlet:
"Ercsey Dániel borszakíró úgy döntött, hogy a Lecsengés nevű YouTube-csatornáján boriskolát indít, ezeket az Azonnalin – már csak A hét bora rovatunk miatt is – örömmel adjuk közre mostantól. Az első részben a furmintról lehet megtudni rengeteg olyan dolgot, amivel aztán villogni lehet, illetve amiket Azonnali-olvasóként sosem árt tudni..." /Azonnali/
"Én személy szerint nagyon szeretem, ahogy Dani "mesél" a borokról, olyan magával ragadóan tud 15 percet kitölteni hogy észre sem veszed és el is múlt...." /Rácz Erika - Sanzon Tokaj/
"Köszönöm szépen az említést és különösen jól esett, hogy a kedvemért tényleg inkább az élményről beszéltél és nem a jelzőket soroltad. Ez az eső utáni gőzölgő bazalt egy nagyon jellemző dolog és igen, szerintem is visszaköszön ez a hangulat a somlói borokban." /Balogh Zoltán - Somlói Apátsági Pince/
"Nagyon precíz, tetszett az összefoglaló. Megszületett szememben az első magyar borvlogger." /Pintér Zsolt - Kóstolom Borbár/
"...elkészült az első nézhető magyar boros vlogposzt – Ercsey Dánielé az érdem, neki sikerült a vizuálisan vállalható, tartalmilag kiváló videós posztot összedobnia (véletlenül pont a furmintról)." /A művelt alkoholista/