Félelem és reszketés a siklósi disznóólakban. Január 16-án, szombaton reggel fogópálinkás koccintással indult a II. Tenkesalja Böllérverseny, a böllérek már fenik a késeket. Mi már csak abban bízunk, hogy a reggeli pálinka senkinek sem árt meg és csak néhány tucat röfögő négylábú esik áldozatául a böllérek éles késének.
A tavalyi verseny sikerének köszönhetően idén másodszor is megrendezik a II. Tenkesalja Böllérversenyt Siklóson. A Tenkes Lovastanyán (Riczu Tüzép mellett) reggel fél nyolckor Siklós polgármestere, Marenics János kínálja fogópálinkával a versenyre érkező bölléreket. Nyolckor már kezdődik a fülnek nem éppen kedves sivítással párosuló disznóvágás, kések villannak, folyik a vér, lángolnak a pörzsölők.
A délután háromig tartó versengés során öttagú zsűri (melynek elnöke Buday Péter mesterszakács lesz, tagjai pedig Gróf Tamás, a Hotel Thermal konyhafőnöke, Antal Tamás, a Hotel Drava konyhafőnök, Brun József és Kalmár László) vizslatja a böllérek minden mozdulatát, de nem csak nézelődnek: meg is kóstolják, mit alkotnak a versenyzők reggeltől délutánig, milyen toros ételek készülnek el a böllérek irényítása alatt a megadott határidőre.
Három órára időzítették az eredményhirdetést, majd némi pihenő után este mindenkit visszavárnak a Böllérbálba. Az egész napos rendezvény 500 forintos belépőt kell fizetni az érdeklődőnek, ezért ajándék forralt bor is jár. Egész nap szórakoztató műsorok és lacikonyha várja a vendégeket.
További infó: http://www.tenkeslovastanya.hu