A siller népszerűsítéséért, a folyóborok és borozók becsületéért, a hazai konyháért dolgoznak Budapesten a Fuchsli 1.sz. Borgyógyászat étteremben. Heimann Zoltánék egy „urbánus-rusztikus” vendéglőt álmodtak a Duna partra (Belgrád rakpart 18.), mely lélekkórház és bor étterem egyben.
A Borgyógyászat magyar ételeket kínál, mellé pedig jó áron adja saját folyóborát négy hűtött tartályából. De kialakítottak egy pincét is, ami kiválóan alkalmas nagyobb társaságok fogadására, vagy akár borklubok, egyesületek találkozójára.
Fuchsli Borgyógyászat |
(Fotók: Fneisz József)
A középpontban természetesen Heimann Családi Birtok Fuchsli bora áll. A névválasztás a családi hagyományok felvállalása: a sillert a sváb családoknál egyszerűen csak fukszosnak, rókaszínűnek nevezték régen. A szőlő 36-48 órás áztatása során több szín és cserzőanyag oldódik ki a héjból, és így keletkezik a rozénál kicsit nehezebb, fanyarabb kategória. A siller ma már egy remek gasztrobor, és jól párosítható a magyaros, könnyed olaszos vagy akár a távol keleti konyha ételeivel.
Lájkolni lehet a Facebook-on is.