Kérem Várjon!
Hírek
A pécsi hegyközség legjobbjai
bori
2019 March 26.

A Pécs Vidéke hegyközség szokásos éves borversenyét március 20-án rendezte meg, amelyre 19 termelő 72 bormintával nevezett. A termelői nagydíjat, vagyis a legeredményesebb pincészet elismerését a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet nyerte el 6 aranyéremmel.

A hegyközségi borversenyek szezonja van márciusban, majd a borvidékiek jönnek áprilisban, végül az országos borverseny májusban. A pécsi hegyközség 19 termelője nevezett idén 72 bort, ebből 37 fehéret és 35 rozét, illetve vöröset.

A zsűri 18 aranyérmet osztott ki (25%), 39 ezüstöt (54%), 12 bronzot (17%) és 3 oklevelet (4%). A pécsi borvidék fehérboros jellege kezd változni, hiszen a legmagasabb pontszámot kapott édes cirfandli után vörösborok sorjáznak.

A teljes eredménylista letölthető innen.

A legeredményesebb termelő a Pécs MJV Polgármesteri Hivatala által felajánlott vándorserleget a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet nyerte el, 6 aranyérmes borával. A „kutatós” borok ezen felül 12 ezüstérmet és 1 bronzot szereztek.

A legjobb fehérbor a Radó Pince Cirfandli (édes) 2016, a legjobb vörösbor a Schunk Pince Syrah 2017, míg a legjobb rozé/siller a Makk Pince Sisi Shiraz Siller 2018 lett.

Legolvasottabb
Legfrissebb