Kérem Várjon!
Hírek
Újra jön a Bor, mámor, Bénye!
Bori
2024 August 07.

Őszinte borok, nyitott kertek és természetközeli programok Erdőbénye borászatainál. A fesztivál ideje alatt bármikor be lehet ülni egy-két pohár borra vagy a gourmet gasztro kiállítók által kínált finom falatokra. Emellett számos különleges borkóstoló, irodalmi estek, zenei- és gyerekprogramok, esténként pedig koncertek várják a látogatókat Tokaj-Hegyalja békés, mesebeli falujában.

Augusztus 8-11. között ismét felbolydul Erdőbénye: kiváló helyi borokkal, változatos programokkal és impozáns gasztro kiállítókkal kerül megrendezésre a Bor, mámor, Bénye fesztivál Tokaj-Hegyalja szívében. A kevesebb mint ezer lakost számláló településen négy napon keresztül összesen 18 borászat várja nyitott kert kapukkal a kikapcsolódni vágyókat – korosztálytól függetlenül. Az esemény közel 16 éve töretlen lelkesedéssel, ugyanazon ambíciók mellett kerül megrendezésre. A cél, a természet ölelésében néhány napra kiszakítani a vendégeket a rohanó világból; amelyet minden borászat kicsit a saját stílusában, a maga arcára formálva igyekszik megtenni. A teljesség igénye nélkül ki irodalmi előadással, ki tematikus kóstolóval, ki furmintelőadással, ki impozáns muzeális borkóstolóval, ki terepjárós dűlőtúrával vagy éppen kertmozival színesíti a programot, de ha valaki legszívesebben csak halk zene mellett, egy pokrócra heverve szeretne belefeledkezni a semmittevésbe, szintén jó helyen jár. A programkavalkádon túl a rendezvény különleges báját adja, hogy a borokat közvetlenül a borász tölti a poharakba, így biztosítva páratlan lehetőséget a vendégeknek, hogy mindent megtudjanak a hegyaljai borokról, és a mögöttük álló sokszínű emberi történetekről.

belépőjegy ára 7.000 forint (18 év felett), ami magába foglalja:

  • Programokra való belépést a fesztivál teljes időtartama alatt (2024. Augusztus 8-Augusztus 10-ig), kivéve a Regisztrációhoz kötött, egyedi programokat.
  • Egyedi jelzésű (gyűrűvel ellátott) fesztiválpoharat, melyet minden borászatnál tudsz használni. A borászatoknál bor kiszolgálása csak ebben a pohárban lehetséges.
  • Cserepoharat (ha eltörted a poharad) 1.000 Ft + Jegy gyűrű ellenében tudsz vásárolni.
  • A belépőjegyet (gyűrűvel ellátott pohár) a borászatoknál tudod megvásárolni.
    A borászatoknál bor kiszolgálás kizárólag a jegy ellenében átvett, egyedi jelzésű poharakba történik.