A nyári szám tesztgyőztes borai mellé készítettek vacsorát az Enoteca Corso konyháján. A borbírák pontjai alapján három villányi pincészet négy bora lett győztes, egy habzóbor, egy rozé, egy cabernet franc és egy fehér házasítás mellé készült könnyed nyári vacsora.
Jekl Flóra Villányi Il Primo Frizzante 2010-zel kezdünk, mellé sárgadinnye carpaccio érkezik San Daniele sonkával. A letisztult ízek jól működnek együtt a könnyed habzóborral, az utóbbiból készített jeges granita az, ami csavar egyet a történeten, jó kis felvezető a további fogásokhoz.
Riczu Tamás rozéjához némi bemutatkozás után nyúlmájas-bazsalikomos piskóta érkezik. A pástétom nem túlzó, kiegyensúlyozott és összetett ízek, a máj most nem annyira jellegzetes, mint finom. Aztán a busapástétommal értelmezzük újra az egész fogást, lágy, de határozott íze fogja keretbe a piskótát.
Az első két fogás hozta a szép összhangot a borral, talán ezért is tartottunk a Riczu cabernet franc-tól, mely még fiatal és erős. A (házi nevelésű) fürjet örömmel fogadjuk, amennyire könnyedebb húsa van, annál inkább mélyebb és kidolgozottabb ízekkel rendelkezik. Most mégsem árt mellé a balzsamecetes mártás és a konfitált zöldségek, így könnyebben barátkozik össze a borral, közben kóstoláskor egész szép ívet ír le.
A desszert merész vállalkozás volt, önmagában izgalmas és kerek, a Heumann Eric Cuveé-vel viszont már nem annyira. A sárgabarack töménysége és a fagylalt még jól viselkedik, viszont a leves tálaláskor levendulát kapott, ami nagyon erőszakosan viszi el a fogás ízét, s ezen a sós csokoládé szelet sem tud változtatni.