A tavalyi Borszerda nagy sikerét követően idén a Közösségi Bormarketing Alap támogatásával négyszer tartanak borszerdát az akcióhoz csatlakozó éttermek (pincészetek és borszaküzletek), amelyek vállalják, hogy az itallapjukon szereplő magyar borokat féláron kínálják vendégeik számára. Ezeken a napokon a részt vevő éttermek nemcsak kedvezményes áraikkal, hanem a kitüntetett borokhoz komponált menüikkel is kedveskednek vendégeiknek.
A focivébé szünnapjára, június 30-ára időzített első Borszerdán az esemény gazdája, a Közösségi Bormarketing Alap a magyar fajtákat állította az események középpontjába. A csatlakozó éttermek tehát olyan menüsorokat álmodtak meg, amelyek kivételes kulináris élményt jelenthetnek a tipikusan magyar szőlőfajták kitűnő boraival párosítva.
A borszerda.hu honlapon a rendezvényre csaknem 200 étterem regisztrált, és pincészetek, nagykereskedők is szép számmal csatlakoztak. Régiónkban ez a szám meglehetősen alacsony, hiszen csupán 8 csatlakozót tudtunk találni a weboldalon, Szekszárdon és Tolna megyében sajnos senkit... Pécsett az Aranykacsa és a Palatinus, Villányban a Bock Pince és a Polgár Pince, míg Palkonyán a Hárságyi Pincészet, Bólyban a Galéria Pizzéria, Mohácson a Veli Aga, Harkányban a Muskátlis Csárda várja ezen a napon a borszerdázni vágyókat.
A tematika szerint a június 30-i esemény a „hazai fajtákról, magyar borkülönlegességekről” szól, az augusztus 25-i a könnyű fehérekről és a rozékról, az őszi (szeptember 29.) a testesebb fehérekről és a könnyű vörösekről, az utolsó (november 10.) pedig az új borokról és a karácsonyra szánt nemes italokról.
Ahova ma a régiónkban érdemes betérni:
Aranykacsa Étterem
Pécs, Teréz utca 4.
Nyitvatartás: 11.30-22.00
Elérhetőségek: 72/518-860
aranykacsa.hu
aranykacsa@t-online.hu
Vacsora menü:
Bazsalikomos, almás spárgasaláta - Pécsi Zöldveltelíni 2009
Rostonsült fogas limettes mártással és cukkínis rizottóval - Pécsi Hárslevelű 2008
Madártej, birsalmafagylalttal - Pécsi Cirfandli édes 200
Bock Pince Panzió
Villány, Batthyány utca 15
Kedvezmény: 20%
Elérhetőségek: 72/492-919
bock@bock.hu
www.bock.hu
Vacsoramenü
Törkölyön pácolt sültpaprika, krémfehér sajttal – Bock Rosé 2009
Villányi borjúsült nyári vargányával, spenótos burgonyapürével – Bock Royal 2006
Lágy csokoládétorta körtével, meggyreszttel – Bock Cuvée 2005
Galéria Pizzéria
Bóly, Hősök Tere 14.
Nyitvatartás: 10-22
Elérhetőségek: 69/368731
www.galeriapizzeria.hu
norbert.kutasi@gmail.com