Zárórendezvényét tartotta hétfőn, november 12-én "Helyi ízek, helyi értékek" című IPA-finanszírozott projektjének a Pécs-Mecseki Borút. A Hotel Corso Pécs**** adott otthont a konferenciának, amelyen a projekt által elért eredményeket mutatták be, de a jövőbe is tekintettek és két újabb, a jelenlegihez hasonló tematikájú projektet is bemutattak.
Fotók: Szilágyi Anett
Kovács Boglárka Dóra, a Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület borúti menedzsere és Endrédi Melinda Dél-Dunántúli Falusi Turizmus Klaszter klasztermenedzsere a gasztrokulturális kapcsolatok kiépítéséről tartottak előadást, valamint bemutatták a www.gasztrobaranya.eu és www.baranjagastro.eu honlapokat. A Drávaszög gasztrokulturális érdekességeiről Sipos - Zsivics Tünde, a pélmonostori Baranya Júlia Népfőiskolaigazgatója beszélt a hallgatóságnak, majd az új projektekhez kapcsolódó prezentációk következtek.
Anđelko Balaban, Jagodnjak polgármestere és Ljubomir Damjanović projektkoordinátor a kulenről, Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó főszerkesztője Horvátország kontinentális borvidéki területeiről beszélt. Darko Masnec gazdasági igazgató és Marija Podolski projektmenedzser, Križevci Város Önkormányzata nevében mutatták be a Nemzetközi borút-fejlesztés Križevciben projektet, amihez kapcsolódott Dragutin Kamenjak, a Križevci Mezőgazdasági Népfőiskola professzorának előadása Križevci borkultúrájáról.