Fiatal jazzisták, táncoló párok és izgalmas borok várnak az árkádok alatt. Buborékok és videósztori a Gozsdu rendezvényéről.
Kicsit mintha ad hoc szervezték volna meg a Wine&Jazz fesztivált a Gozsdu-udvarban, ezzel együtt jó ötletnek tűnik, mert tényleg igényes környezetben zajlik a dolog, főleg most (szomorú apropó), hogy a Covid miatt nincsenek részeg brit turisták a környéken.
A Király utca felőli bejáratnál (fotó: Ercsey Dániel)
A beléptető pontokon hatszáz magyar pengőért vehetünk poharat, nem visszaváltható, megint csak a vírus miatt, de nincs is ezzel semmi baj, Gozsdu feliratú poharam még úgysem volt.
Aki forgat, Gyökösi Attila. Aki dumál, Ercsey Dani.
Ami a borokat illeti, bár az első napon még nem volt kint mindenki teljes vállszélességgel, de Laposáék, a Rókusfalvy birtok, Miklós Csabi vagy a Cseri Pincészet neve garancia a minőségre. Benedek Peti borait a mindig jókedvű Szittnyai Zalán kínálta, a Szent Donát csopaki tételeit pedig Osváth István töltötte a poharakba.
Emléktábla a Holló utca felőli házon (fotó: Ercsey Dániel)
A fesztiválnak helyet adó Gozsdu-udvarról csináltunk egy videót is, mostantól több ilyenre számíthattok, remélem tetszik!
Ami pedig a titkos tippet illeti: keressétek az Árvay Családi Pincészet standját a Király utca felőli oldalon, ott is a BubiZZ! fantázianévre hallgató gyöngyözőbort! Könnyed és gyümölcsös, némi maradékcuki is kerekíti, jól behűtve nem is kell ennél több egy kellemes nyárvégi Jazz-andalgáshoz Gozsdu Manó egykori telkén.
Árvay borok a kamera mellett (fotó: Ercsey Dani)