A képzés egyik alapvető célja, hogy a pécsi és baranyai gasztronómiában, borkereskedésekben, borászatokban dolgozóknak olyan alapvető borismereteket nyújtson, amellyel nem csak szakmai ismereteiket fejleszthetik, de közvetve a magyar borok és Magyarország jó hírét is erősíthetik. A borkedvelőknek pedig a hasznos ismeretek mellett egy jó hangulatú képzést kínálunk, ahol szinte játsznyi könnyedséggel sajátíthatják el a borok rendszerezését, a bor-étel párosítást vagy a fontosabb szőlőfajták ismertetőjegyeit.
A tanfolyam sikeres elvégzése után a CEWI az ismeretek megszerzését igazoló oklevelet állít ki, mely megkönnyítheti a borszakmában, borkereskedelemben és gasztronómiában való elhelyezkedést.
1. nap: Kóstolási alapismeretek // Szőlőtermesztés, borkészítés
2. nap: Magyarország Borvidékei // Szőlőfajták
3. nap: Bor-étel párosítás // Borpiaci ismeretek
A tanfolyam reggel 9:00 órától délután 17:00 óráig tart (1 órás ebédszünettel).
Kóstolt borok száma a kurzus alatt: 30.
A vizsgára, a 3. nap végén egy 30 perces teszt formájában kerül sor.
A magyar nyelven sikeres vizsgát tevő hallgatók cewi által kiállított oklevelet kapnak.
Tanfolyam ár: 45.000 Ft
Fizetés / Lemondás / Visszatérítés: Utaláskor a nevet és a díjbekérő számát kérjük feltüntetni. A tanfolyamra befizetett díjat, a tanfolyam indulását megelőző, 14 napon belüli lemondás esetén tudjuk visszatéríteni. Az összeg későbbi tanfolyamunkon felhasználható.
Az alapfokú bortanfolyam díja az alábbiakat tartalmazza:
- Oktatási anyagok
- Tankönyv
- Borok a kóstolásokhoz
- Ásványvíz
- Magyar nyelvű vizsga és oklevél
Megjegyzés: A tanfolyam minimum 15 fő esetén indul el. A programváltozás jogát fenntartjuk.
A tanfolyamnak a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete ad otthont, az első nap a Pázmány Péter utcai telephelyen, a második és harmadik nap a szentmiklósi telephelyen lesz megrendezve.