Kérem Várjon!
Cikkek
A Pécsi Borozó ötvenedik szám tortája

Az 50 egy igazán kerek szám, egy megünneplésre érdemes jubileum, legyen szó akár életévekről, akár házasságról, akár egy magazin lapszámáról. Ha pedig egy bor és gasztronómiai magazinról van szó, mi mással ünnepelhetnénk stílusosan, mint egy vörösboros csokoládétortával. A legfontosabb hozzávalók egy jó minőségű, bogyós gyümölcsös ízvilágú, finom vörösbor, valódi vaj, tejszín és étcsokoládé, és már készülhet is az érzékeinket kényeztető, nem édes, viszont nagyon aromás ünnepi élvezet. A borral pedig egyúttal koccinthatunk is!

Szabó Réka Kata
2021. január 18. 07:45:27
Cikkek
CrackerJack Coffee Roasters, Pécs

Csilleltünk a Rokusch teraszán, élveztük a napsütést és a fekete italt, dumálgattunk (akkor még lehetett). Ahogy az már lenni szokott, azon elmélkedtünk, mi legyen a második kávénk. Amikor a mindig mosolygós Agócs Réka segítségével eldöntöttük, melyik legyen, alig vártuk, hogy kihozza, mert közben csak arról beszéltünk, hogy nagyon-nagyon szeretnénk megnézni a gyárvárosi CrackerJack Coffee Roasters pörkölőt, élőben. Réka meg simán azt mondta: “Persze. Gyertek.”

Harka Éva
2021. január 15. 07:23:44
Cikkek
Stájer bortúra: Bad Radkersburg

Dédelgetett úti cél volt, végre összejött. Mura-mente, Mureck, Bad Radkersburg, Gornja Radgona (azaz, Ober-Radkersburg). A táj szép, a városkák szépek, a borok meg jók: Bad Radkersburgnál végződik a Vulkanland-Oststeiermark borvidék (közigazgatásilag a Délkelet-Stájerországban vagyunk), ha a hídon átmegyünk Szlovéniába, akkor pedig a Radgona-Kapela borvidék kezdődik már, a Podravje borrégió részeként, Štajerska Slovenijában.

Jakab Tamás
2021. január 14. 07:06:07
Cikkek
Szabó Zoltán, Hosszúhetény

A Pécsi Borozó első lapszámában mutattuk be a Pécsi Borvidéken működő fiatal borászt, Szabó Zoltánt. Az azóta eltelt 12 évben, lapunk rendszeresen be tudott számolni terveiről és eredményeiről, és személyesen sem kerültünk messze tőle (többünknek volt esküvője, amin a borait szolgálták fel, köztük nekem is).

Radics M. Péter
2021. január 13. 07:16:04
Cikkek
Publicisztika (PB 2020/2)

Mindig az első pillanat a legszebb. Annyi minden mellett, amire ez igaz az életünkben, számomra a borkóstolásban is ez a legnagyobb gyönyörűség. Kezdjük talán az elején: belépek a boltba. Lehet az kis borbolt, de nagy áruház is. Kedvenc időtöltéseim egyike, hogy végig pásztázom a borkínálatot. Van-e olyan, ami elsőre megtetszik? Amelyik valamiért izgalmasnak tűnik?

Magyar Dorka
2021. január 12. 07:10:42
Cikkek
Dormán Péter, Freyja

Ki gondolná komolyan a franciákon kívül, hogy a criossant-ra komoly üzleti koncepciót lehet építeni? Dormán Péter és Markovics Gergely mindenképp, akik egy évvel ezelőtt megnyitották a belváros peremén a Freyja-t, ami mára elhozta Budapestre az igazi croissant. Na, de nem azt, amit a franciáknál mindenhol kapni lehet, amire Péter csak annyit mond, hogy tömegtermék, hanem azt a Dániából hozott kovászból készültet, amellyel a vállalkozó szellemű fiatal találkozott, amikor alig valamennyi pénzzel a zsebében szerencsét próbált külföldön. Dormán Pétert kérdeztük az ő ’croissant story’-járól.

Riedl Annamária
2021. január 11. 07:04:06
Cikkek
Egy bor: Harda furmint 2018

Avagy mit ér a bor, ha sadaradáról származik, másképpen újheli és mit ér a borász, ha nem mutatja meg a borait.

Ercsey Dániel
2021. január 7. 13:29:07
Cikkek
Bodri István, Szekszárd

Amikor először jöttem ki Faluhelyre, a Bodri-birtok még csak nyomokban emlékeztetett mindarra, amit ma itt találunk. A mai étteremnek helyet adó épület állt, mögötte a pince, az első. Talán ennyi volt mindösszesen. Aztán lett látványpince, étterem, tavak, teraszok, rozéfeldolgozó, egyre több szőlő, egyre nagyobb parkoló, vendégházak, wellness, és ami akkor is volt, a bor, az bizony ma már sok százezer palackban kel útra. Az első lapszám egyik interjújának apropóját az adta, hogy a Bodri-borok új ruhát kaptak. Hamarosan megint itt egy címkeváltás, megelőztük egy beszélgetéssel, Bodri Istvánnal ültünk le a faluhelyi teraszon.

Győrffy Zoltán
2021. január 6. 08:02:48
Cikkek
Várvizi Péter, Onyx
​Visszanézve, 12 év távlatából különösen úgy érzem, nagy dolog volt, hogy Várvizi Péter több évig dolgozott pécsi éttermek konyháin. Kaliberjét tekintve túl lett volna a Baranya nyújtotta lehetőségeken, ha nincs néhány vállalkozó, aki megkísérli a fine dining és a nemzetközi éttermi színvonal meghonosítását a délvidéken a 2000-es évek első évtizedének nagy gasztrobummjában. Mára már egyik étterem sem (vagy akkori önmagára egyáltalán nem emlékeztetve) működik, Várvizi szakmai munkája ma is érezteti hatását, abban mindenképpen, hogy vidéken is szükség lenne a fővárosi, nyugat-európai színvonalra és gondolkodásra, s a színvonal is emelkedett. (Interjúnk a Pécsi Borozó 2020/2, őszi számában jelent meg - az ötvenedik számban megszólaltattuk az első számban meginterjúvoltakat.)
Mester Zoltán
2021. január 5. 08:14:35
Cikkek
Publicisztika (PB 2020/2)

Álltam a teraszon, odalenn szürke esőfüggönybe burkolózott a Tihanyi-félsziget, de Füred irányában még megcsillant a napfény a Balatonon. Miközben a háttérben halkan szólt a Bácska induló és éppen a nemzet megmentésére készültünk, ami esetünkben borkóstolást jelentett, Eötvös Károly utazása körül jártak a gondolataim, ahonnan nem volt nehéz elkalandozniuk a távoli Tiszaeszlár és Tokaj felé…

Ercsey Dániel
2021. január 4. 15:26:26
Első Előző
1 2 3 4 5
Összesen 2006 db találat. 1/201 oldal.
Legolvasottabb
Legfrissebb
Programajánló
2019. December
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
 
 
1
2019. 12. 01. 11:00 - 18:00
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pécs, Janus Pannonius utca 6.
2
3
4
5
6
7
2019. 12. 07. 10:00 - 14:00
Mecseknádasd, a rejtőzködő borfalu Mecseknádasd, Mecseknádasd
2019. 12. 07. 13:00 - 20:00
Littke Palace Látogatóközpont Pécs, Szent István tér 12.
2019. 12. 07. 14:00 - 19:00
Mecseknádasd, a rejtőzködő borfalu Mecseknádasd, Mecseknádasd
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
banner
Programok