Kérem Várjon!
Cikkek
Vendégposzt egy wagyu-burgerről

Pár percet késve érkeztem a Zing Burger immáron negyedik állandó éttermébe. Jó helyre jöttem, már rengeteg ember állta el az ajtót, és akkor még nem beszéltem a benti tömegről, ami javarészt sajtósokból, fotósokból és gasztrobloggerekből állt. A sokaság ellenére kedvesen fogadtak, ráadásul a kezembe nyomott ananász-gyömbér koktél nagyon jól esett a sok gyaloglás után. Kis kitérő, hogy a Zing Nádor utcai étterme éppen félúton található a Deák Ferenc tér és a Kossuth tér közt, így mindenképp be kell vállalni egy kis sétát a város egyik legjobb hamburgere kedvéért.

Babják Péter
2016. november 11. 10:36:44
Cikkek
Egy bor: Vylyan Cabernet Sauvignon 2006 (Villány)

Néhány hete, kislányom születése kapcsán összejött néhány jó ember, akikkel komolyabb borsorokat is lehet vidáman elfogyasztani, ezt tettük akkor is, persze vagy 4 kartonnal hoztam fel a pincéből (tizenkettes, mielőtt rákérdeznétek). Pont egynegyede pukkant ki, vagy csak párral több, viszont így most otthon kóstolok rá a pince mélyén fellelt borokra.

zoranka
2016. november 6. 07:15:56
Cikkek
Két bor: Tiffán’s Cabernet Franc 1993 (Villány) és Villányi Borászat Siklósi Tramini 1989 (Villány)

Hozzájutottam nemrég néhány karton régebbi évjáratú borhoz. Nem nagyon régi persze és nem tudom, hogy tárolták, nem tudom, mi történt velük az elmúlt években, a legfiatalabbak 2007-ből vannak, a legidősebb 1989-es volt. A Villányi borvidéken termettek, javarészt. Szétbontottam őket, tematikusan kóstoljuk végig pár este alatt. Nem mérvadó, nem perdöntő, csak játék, csak tapasztalat.

zoranka
2016. október 14. 06:08:57
Cikkek
Minden postaládába kell egy Pécsi Borozó

Van egy tervünk. Ha összejön, kisebb csoda lesz. Azt szeretnénk, ha 2016 végéig összejönne ezer előfizető, ehhez a mai naptól kellene még 500. A projekt lényege pedig: ha lesz 500 megosztás, akkor talán az 500 előfizetés is összejön. Idén előfizetve ráadásul még kedvezményesen, mindössze 2000 forintért megy házhoz a Pécsi Borozó egy teljes éven át! És akár egy villányi hétvégét is lehet velünk nyerni. Ha olvasóink, barátaink és szimpatizánsaink segítenek, karácsonyig összejöhet! Ha pedig összejön, januárban meglepetést szervezünk minden olvasónknak!

A szerk.
2016. október 12. 06:04:24
Cikkek
Egy bor: IPACS SZABÓ BIRTOK Nászút helyett 2011 (Villány)

Volt a tévében egy francia film, a család alszik, későn kezdődik, ilyenkor hajlamos vagyok bealudni az első reklámszünetben, a fotelt választom és egy palack bort. Jó bor kell, mert az unalmas bortól is bealszom. A film is jó volt, végignéztem.

zoranka
2016. október 11. 09:36:50
Cikkek
A Lhéraud-ház Budapesten

„Azt hittem, 20-30-an lesznek.” „Te is itt, te is, senki nem dolgozik ma?” Néhány kérdés, amely elhangzott október 4-én. Kedd délután volt, és tele volt a Robinson étterem emelete, a meghívott vendégek túlnyomó többsége szabaddá tette magát erre a nem mindennapi cognac-kóstolóra. A Lhéraud-család tételeit maga Laurent Lhéraud, a Cognac Lhéraud ház tulajdonosa, valamint Markus del Monego MW, sommelier világbajnok vezette fel. A budapesti idő meglehetősen barátságtalanul fogadta őket, de ez csak növelte annak a cognaci napfénynek az értékét, amit Laurent-éknak személyiségükkel – és persze kiváló italaikkal – sikerült a szürke délutánba csempészniük.

SzAG
2016. október 7. 06:06:15
Cikkek
VieVinum 2016 – 2. rész

Az osztrák nemzeti borverseny, a Salon Österreich Wein gyűjteményéből, közel 7000 borminta közül került ki az a 265, amit a VieVinumhoz kapcsolódóan egy ültetett kóstoló során lehetett megkóstolni. A Palais Niederösterreich pazar környezet, egyetlen hatalmas terem, több száz kóstoló, délelőtti és délutáni szekcióra bontva, jómagam a korábbi kezdést választottam, elvileg akkor frissebbek az érzékszerveink. A 42 sorba rendezett 265 borból hatvan fért bele a délelőttbe, ide most csak a nekem legjobban tetszőket válogattam ki.

zoranka
2016. október 5. 06:08:42
Cikkek
VieVinum 2016 – 1. rész

Hónapok óta hevernek az asztalomon, no meg a mögötte levő polcon a VieVinumos jegyzetfüzetem, kóstolójegyzeteim, jó vagyok időhúzásban, egy ideig még ráfoghatom, hogy rendszerezem a fejemben, de aztán ez az érv elszáll. Június elején volt pár napom Bécsben, hogy alaposabban ismerkedjek az osztrák borokkal, nincs ez tőlem távol, valamiért közel áll hozzám az osztrák borvilág. Elsősorban zöldveltelini és rajnai rizling, aztán cirfandli és rotgipfler, jöhet még pár helyi érdekesség, mondjuk piros veltelini, gemischter satz és hasonlók, aztán pár vörös is belefér a végére, kékfrankos, zweigelt, esetleg pinot noir. Most csak épp belekezdünk, a részletek több epizódban érkeznek.

zoranka
2016. október 3. 06:21:56
Cikkek
Portugieserek a pince mélyéről

Tanulságos esténk volt nemrég Villányban. Gere Zsoltnál jöttünk össze páran, a házigazda borai mellett Susann Hanauer (Wassmann Biobormanufaktúra) és Horst Hummel hozta el évjáratos kékoportóit. Tizenhat bor, egy pezsgő, döbbenet az arcokon. Letaglózó portugieser-élmény.

Győrffy Zoltán
2016. szeptember 28. 06:03:11
Cikkek
Via Gasztronómia októberben
A Via Gasztronómia Magyarország legdélebbi, mediterrán régiójának kulináris útvonala, melyet a legnívósabb éttermek, kávéházak, cukrászdák és pincészetek alapítottak. A Dél-Dunántúl válogatott vendéglátóhelyei október 7-9. között közösen nyitnak a vendégek felé, megmutatva, hogyan képzelik el ők a régió gasztronómiáját, mi képviseli a legjobban a tányéron konyhai filozófiájukat.
bori
2016. szeptember 26. 12:58:44
Összesen 1563 db találat. 5/157 oldal.
Legolvasottabb
Hirdetés
Legfrissebb