Kérem Várjon!
Cikkek
Haszid történetek VIII. rész

Sorozatunk záró epizódjában már nem fárasztok senkit történelemmel, naplórészletekkel, maximum egy kis irodalmi kapcsolódás várható. Ezzel szemben mindenkit arra bíztatok, hogy ha vége lesz ennek a Covid őrületnek, tárazzon be tokaji borokból, keresse fel Hegyalja zsidó emlékeit és ha marad ideje és kedve, keresse fel Galícia nyugati és keleti felét, Lengyelországban és Ukrajnában. Ez jószerével csak elhatározás kérdése!

Ercsey Dániel
2020. április 15. 07:16:02
Cikkek
Wéber Tamás (Balkán Bisztró, Pécs)
A pécsi Balkán Bisztró lett a legjobb vidéki étterem (Best Countryside Restaurant) a Best of Budapest&Hungary idei szavazásán, olyan éttermeket hagyva maga mögött, mint az Anyukám mondta, Kistücsök, vagy Platán, hogy csak néhányat említsünk a 15 legjobb közül. A vírusválság azonban közbeszólt, így a díjat egy ideiglenesen zárva tartó étterem kapta, amely eddig át tudta vészelni az egy éve tartó (!) utcafelújítást, de sajnos nem tudtak másként reagálni a kialakult helyzetre. Amellett, hogy mi is rendkívül büszkék vagyunk a sikereikre, még érezzük az első itt sütött csevap ízért, ahogy a szeptemberi, ötéves születésnapi, igazi bezdáni módra készített halászlé ízét is, idézzük vissza a tavaly téli számunkban megjelent interjút az éttermet alapító Wéber Tamással. 
Riedl Annamária
2020. április 14. 13:11:44
Cikkek
Karantén Borinterjúk: Horváth Zoltán (Planina Borház)
Horváth Zoltán (Planina Borház és Borterasz) saját bevallása szerint sem egy internetes guru, de a kedvünkért kivételt tett és laptop elé ült. Karantén videóink harmadik részében a mohácsi szőlőhegyről, vagyis a Planináról beszélgettünk, de szóba került Szentendre, a mohácsi sokácok és még a dunai harcsák is...
Ercsey Dániel
2020. április 13. 19:12:54
Cikkek
Könyvek Közép-Európából és borok itthonról

Olvasnivaló és mellé bor a pohárban, vagyis 10 könyv és 10 bor, amit ne hagyjatok ki, amíg otthon vagytok.

Ercsey Dániel
2020. április 13. 07:33:10
Cikkek
Haszid történetek VII. rész

A bolechówi Ber Dov (1723-1805) borkereskedő korában a zsidó szekeresek főként keletnek és északnak szállítottak, mindkét irányban Lengyelországba. A Tokajt Krakkóval összekötő út (Kassa, Bártfa, Lőcse, Eperjes) jól ismert és dokumentált, de a keleti útvonal, ami Munkácson át Lembergbe vezetett, talán kevésbé…

Ercsey Dániel
2020. április 12. 07:14:11
Cikkek
Olasz húsvéti kalács (recept)
A húsvéti karantén időszakában gasztroújságíró kollégáink is sütnek-főznek, Riedl Annamária egyik szezonális kedvence az olasz húsvéti kalács, a Brioche di Pasqua, amit azon melegében el is készített nekünk. Következzen a recept!
Riedl Annamária
2020. április 11. 16:19:19
Cikkek
Karantén Borinterjúk: Evans Victoria
Evans Victoria az idei év Magyar Sommelier Bajnoka, aki sminkelés helyett az idejét az elmúlt években borkóstolással és jegyzeteléssel töltötte. Tavaly ősszel több napot töltöttünk vele Katalóniában, most pedig arra voltunk kíváncsiak, hogyan látja a válság sújtotta magyar borágazatot és azon belül a sommelier-k helyzetét
Ercsey Dániel
2020. április 11. 13:27:50
Cikkek
A Pécsi Borozó toplistája

Rendhagyó bortesztet indítottunk útjára az ősz folyamán, Tokaj édes arcát szerettük volna felfedezni. Kései szüretűek, szamorodni, aszúk egy nagy közös kóstolón - a termelői oldal is jól vette a lapot és mintegy 80 bort bíztak zsűrink ítéletére. Mutatjuk a teljes listát, ami a Pécsi Borozó 2019 téli számában jelent meg nyomtatásban.

Pécsi Borozó
2020. április 11. 06:18:06
Cikkek
Pécsi Borozó Online Kóstoló (2)

A virtuális térben keressük a kapcsolatot, vannak már visszatérő vendégeink, vannak új érdeklődők, de még csak a másodiknál tartottunk. Egy kicsit a határ túloldalára mentünk át, de mégis sokszor beszéltünk a hazai helyzetről. Mi másról volt szó, mint az olaszrizlingről.

Győrffy Zoltán
2020. április 10. 13:14:01
Cikkek
Balassa István, Balassa Pince

"A szamorodniban rengeteg lehetőség van - gondolja Balassa István. - El lehet készíteni alacsonyabb cukorral, könnyedebben, de úgy is, hogy van benne 200 gramm maradékcukor és azt nem érzed benne. Van, akinek a bora nagyon mély, rusztikus, krémes, nem olyan gyümölcsös, kicsit magasabb alkoholú, míg másnak a bora alacsonyabb alkohollal, virágos, nagyon vibráló gyümölcsösséggel és frissességgel bír. A kettő között van egy spektrum, ami nagyon széles és érdekesen használható."

Jenei Balázs
2020. április 10. 07:49:57
Összesen 1910 db találat. 5/191 oldal.
Legolvasottabb
Hirdetés
Legfrissebb