Kérem Várjon!
Cikkek
Egy bor: Holdvölgy Eloquence Tokaji Szamorodni 2010

Egy jó szamorodni selyembe burkolt kedvesség, édes mámor, igaz költészet. Egy jó szamorodniba feledkezni nem bűn, csak szinte végtelen. Ilyenkor sutba kerül az objektivitás, a törekvés, hogy mérce és mérleg határozza meg a független értékítéletet. Csak rímek vannak és dallamok.

Győrffy Zoltán
2020. április 24. 07:26:39
Cikkek
Lengyel borkörkép

Lengyelország, a borkultúra és boros hagyományok nélküli ország, változni próbál. Borászaink mindent megtesznek, hogy elismert és felismerhető bort készítsenek. Ebben a folyamatban sok akadály tornyosul előttük. Sikerülhet nekik? Lengyel munkatársunk írása a tavaly nyári számunkban jelent meg.

Dominika Rafalska
2020. április 23. 07:29:32
Cikkek
Heimann & Fiai kékfrankosok

Az élet határozottan más mederben folyik, mint néhány hónapja. Nincsenek kóstolók, se borvásárok, amit lehetett, mindenki igyekszik átterelni a digitális térbe. A Heimann Családi Birtok egy új borcsalád bemutatására készült márciusban és áprilisban. A Heimann & Fiai borcsalád premier előtti premierjére a borászat online felületein került sor.

Jenei Balázs
2020. április 21. 07:53:59
Cikkek
Visszatekintő: 2017/2
Három éve, 2017 tavaszán készült el a nyári számunk egyik legizgalmasabb cikke, ami az Ormánságról szól. A baranyai tájegység hihetetlenül izgalmas gasztronómiai hagyományai háttérbe szorulnak a nap gondok, a mélyszegénységbe süllyedt táj problémái mellett. Az Ormánság azonban értéktár, mi belekukkantottunk.
Gáll Orsolya
2020. április 20. 07:10:19
Cikkek
Egy bor: Strázsahegyi Borház Monori Karát 2019 (Kunsági borvidék)

A véletlennek köszönhető, hogy a Pécsi Borozónál ketten is, egymástól függetlenül, rajongunk a monori Strázsahegyért. Sok újdonságot már nem tudok írni róla, hiszen Tüske Gyöngyi mind a lapban, mind az online felületen sokszor bemutatta, és én is írtam beszámolót a tavalyi Borvidékek Hétvégéjének első napjáról.

Koncz Petra
2020. április 19. 09:52:53
Cikkek
Sebestyén Csilla, Szekszárd

Sebestyén Csillával egy szakmai együttműködés kapcsán ismerkedtem meg, melynek megvalósulása a koronavírus miatt ugyan kicsit várat magára, de a borok és ételek párosítását, az abban rejlő lehetőségeket és nehézségeket kifejezetten izgalmas témának tartom. Különösen aktuális ez most, amikor az emberek rengeteg időt töltenek otthon, és a közösségi média tanúsága szerint sokan kötik le energiáikat sütéssel, főzéssel. Mindemellett a helyzetből adódóan talán most van lehetőségünk kicsit lelassulva, a hétköznapi rohanásból kiszakadva valóban élvezni az elkészülő finomságokat. Nem mindegy azonban, hogy a rengeteg energiával elővarázsolt ételkölteményeket mivel öblítjük le.

Szabó Réka Kata
2020. április 18. 07:17:06
Cikkek
Egy bor: Strázsahegyi Borház Pinot Noir Rozé 2019 (Kunsági Borvidék)

A Pécsi Borozó tavaszi számában – melyet a Pannon Borbolt webshopjából házhoz rendelhetnek – kiemelt témánk az Alföld. Szülőföldem lévén ez a híres-hírhedt Borrégió közel áll hozzám és magam is fontosnak tartom azt a küldetést, melyet az ott tevékenykedő borászok is zászlójukra tűztek, hogy népszerűsítsem az alföldi borokat, ezzel is eloszlatva a sokéves negatív sztereotípiákat, miszerint az Alföldön csak „homoki folyóborok” készülnek. Ékes példája a minőségi borkészítésnek és a helyi összefogásnak Monor és az ő Strázsahegye, ahol az „ezer pince” borászai vállvetve azon munkálkodnak, hogy egyre jobb borokkal örvendeztessék meg a fogyasztókat. Karantén bornaplóm következő fejezete.

Tüske Gyöngyi
2020. április 17. 13:59:06
Cikkek
A Palackposta 2020 indulásáról

Közös borpromóciós kampányt indított a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) és az Agrármarketing Centrum (AMC) április első hetében, amely az online termelői borrendelést népszerűsíti a fogyasztók felé. A Palackposta 2020 élénk reakciókat váltott ki a közösségi médiában, rákérdeztünk borászatoknál, borkereskedőknél és a szervező HNT-nél is, mit gondolnak a programról.

Győrffy Zoltán
2020. április 17. 08:02:39
Cikkek
És hogyan nyerjünk csokit?
A csokoládé elég régóta szerepel önálló rovatként a Pécsi Borozóban, szeretjük, ha nem is mindig vagy feltétlen bor mellé. Még a téli számunkban Harka Éva csokiszerkesztőnk felajánlott néhány tábla kiváló csokit olvasóinknak, az azóta kialakult helyzet miatt kissé bonyolultabb lett minden, még az egyszerű postázás is. Így következik egy cikk arról, hogy is együnk csokoládét (megjelent még egy korábbi lapszámban), és hozzá csatolva egy kis játék pécsi olvasóinknak.
Harka Éva
2020. április 16. 08:08:53
Cikkek
Pécsi Borozó Online Kóstoló (3)
Kedden megint összejöttünk a Zoomon, úgy huszan beszélgettünk a villányi vörösökről, de most először facebookon is toltuk élőben a műsort, ott már több ezres elérésünk alakult, kezdünk lámpalázasak lenni. Jó kis beszélgetés volt, megint túlléptük a tervezett másfél órát, de hát szó esett árakról, értékekről, stílusokról, címkékről, volt irodalom, felolvasás, sok jó hozzászólás, jelbeszéd, jó hangulat. Jövő héten persze folytatjuk, már vagy egy hónapra előre kitaláltuk a menüsort!
bori
2020. április 15. 22:10:45
Összesen 1910 db találat. 4/191 oldal.
Legolvasottabb
Hirdetés
Legfrissebb