Kérem Várjon!
Hírek
25 év alatt a csúcsra
bori
2017 June 12.

Nagypapájától kapott néhány sor szőlővel kezdte a borászkodást negyedszázada Koch Csaba, akinek a munkáját rengeteg hazai és nemzetközi aranyérem mellett az Év Pincészete díjjal is elismerték. A Hajós-Bajai és a Villányi borvidéken egyaránt aktív borász emlékezetes ünnepséggel idézte fel az eddigi sikereket.

„Emlékszem, harminc évvel ezelőtt Koch Csaba táncolt a legszebb lányokkal” – mutatott rá köszöntőjében derűsen Bányai Gábor országgyűlési képviselő arra, hogy az időközben ötgyermekes családapává érett borásznak már ifjúkorában is lelkes rajongótábora volt. Aztán gyorsan hozzátette, nem elsősorban ezért néz fel a borászra, hanem azért, mert mindig is alázatos volt a borkészítésben, és az ő példája is jelzi, a kemény, kompromisszummentes munka a szőlőben és a pincében meghozza a sikert.

Munkából pedig volt nem kevés: negyedszázaddal ezelőtt Koch Csaba a nagypapájától kapott 0,2 hektár szőlőt, amiből sziszifuszi munkával építette fel mai hajós-bajai és villányi „birodalmát”. A Koch Borászat legjobb borait és a régió legjobb birkapörköltjét felvonultató ünnepségen Szekeres Adrienn koncertje előtt a CBA vezérkara és Zsigó Róbert államtitkár is köszöntötte a borászt, aki nem felejtette el felidézni az eddigi mérföldköveket. Első aranyérmét az 1990-es évek elején a jánoshalmai borversenyen kapta, 2000 óta palackozza a borait, és a méltán híres Petar Cindric újvidéki, valamint Kozma Pál pécsi kutatóprofesszorokkal az elmúlt években 33 rezisztens szőlőfajtával kísérletezve igyekszik teljesen vegyszermentes borokat készíteni. a legutóbbi tíz esztendő a sikerektől hangos. Nyulasi Gábriel kiszámolta, hogy világversenyeken 5 arany és 5 ezüst, nemzetközi versenyeken 53 arany és 19 ezüst, országos borversenyeken 104 arany és 18 ezüst, régiós borversenyeken 98 arany és 13 ezüst volt a termés.

Nem mellesleg az ünnepségen debütált Koch Csaba legújabb prémium borsorozata. A Frisch márkanevű borcsaládba magas minőségű, dűlőszelektált irsai olivér, cserszegi fűszeres, chardonnay, rozé és merlot borok tartoznak. A résztvevők pedig abban a kiváltságban is részesülhettek, hogy megkóstolhatták a még palackérlelés alatt álló cserszegi fűszeres és chardonnay pezsgőket. Úgy tudni, egyikre sem volt panasz.

Programajánló
2019. Május
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
1
2
3
2019. 05. 03. 8:00 - 2019. 05. 12. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
4
2019. 05. 03. 8:00 - 2019. 05. 12. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
2019. 05. 04. 18:00 - 23:55
Bock Pince Villány, Batthyány u. 15.
5
2019. 05. 03. 8:00 - 2019. 05. 12. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
6
2019. 05. 03. 8:00 - 2019. 05. 12. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
7
2019. 05. 03. 8:00 - 2019. 05. 12. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
8
2019. 05. 03. 8:00 - 2019. 05. 12. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
9
2019. 05. 03. 8:00 - 2019. 05. 12. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
10
2019. 05. 03. 8:00 - 2019. 05. 12. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
11
2019. 05. 03. 8:00 - 2019. 05. 12. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
12
2019. 05. 03. 8:00 - 2019. 05. 12. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
13
14
15
2019. 05. 15. 9:00 - 14:00
PTE KPVK Aula (ex FEEK&PEK) Pécs, Szántó Kovács János u. 1.
16
17
18
2019. 05. 18. 17:00 - 21:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
19
20
21
22
2019. 05. 22. 14:00 - 16:30
PBKIK Pécs, Majorossy I. u. 36.
23
24
25
26
27
28
29
2019. 05. 29. 13:30 - 17:00
Littke Palace Látogatóközpont Pécs, Szent István tér 12.
30
31