Kérem Várjon!
Hírek
25 év alatt a csúcsra
bori
2017 June 12.

Nagypapájától kapott néhány sor szőlővel kezdte a borászkodást negyedszázada Koch Csaba, akinek a munkáját rengeteg hazai és nemzetközi aranyérem mellett az Év Pincészete díjjal is elismerték. A Hajós-Bajai és a Villányi borvidéken egyaránt aktív borász emlékezetes ünnepséggel idézte fel az eddigi sikereket.

„Emlékszem, harminc évvel ezelőtt Koch Csaba táncolt a legszebb lányokkal” – mutatott rá köszöntőjében derűsen Bányai Gábor országgyűlési képviselő arra, hogy az időközben ötgyermekes családapává érett borásznak már ifjúkorában is lelkes rajongótábora volt. Aztán gyorsan hozzátette, nem elsősorban ezért néz fel a borászra, hanem azért, mert mindig is alázatos volt a borkészítésben, és az ő példája is jelzi, a kemény, kompromisszummentes munka a szőlőben és a pincében meghozza a sikert.

Munkából pedig volt nem kevés: negyedszázaddal ezelőtt Koch Csaba a nagypapájától kapott 0,2 hektár szőlőt, amiből sziszifuszi munkával építette fel mai hajós-bajai és villányi „birodalmát”. A Koch Borászat legjobb borait és a régió legjobb birkapörköltjét felvonultató ünnepségen Szekeres Adrienn koncertje előtt a CBA vezérkara és Zsigó Róbert államtitkár is köszöntötte a borászt, aki nem felejtette el felidézni az eddigi mérföldköveket. Első aranyérmét az 1990-es évek elején a jánoshalmai borversenyen kapta, 2000 óta palackozza a borait, és a méltán híres Petar Cindric újvidéki, valamint Kozma Pál pécsi kutatóprofesszorokkal az elmúlt években 33 rezisztens szőlőfajtával kísérletezve igyekszik teljesen vegyszermentes borokat készíteni. a legutóbbi tíz esztendő a sikerektől hangos. Nyulasi Gábriel kiszámolta, hogy világversenyeken 5 arany és 5 ezüst, nemzetközi versenyeken 53 arany és 19 ezüst, országos borversenyeken 104 arany és 18 ezüst, régiós borversenyeken 98 arany és 13 ezüst volt a termés.

Nem mellesleg az ünnepségen debütált Koch Csaba legújabb prémium borsorozata. A Frisch márkanevű borcsaládba magas minőségű, dűlőszelektált irsai olivér, cserszegi fűszeres, chardonnay, rozé és merlot borok tartoznak. A résztvevők pedig abban a kiváltságban is részesülhettek, hogy megkóstolhatták a még palackérlelés alatt álló cserszegi fűszeres és chardonnay pezsgőket. Úgy tudni, egyikre sem volt panasz.

Programajánló
2019. Június
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
 
1
2019. 06. 01. 15:00 - 2019. 06. 05. 15:00
Tudásközpont Pécs, Universitas u 2/a.
2
2019. 06. 01. 15:00 - 2019. 06. 05. 15:00
Tudásközpont Pécs, Universitas u 2/a.
3
2019. 06. 01. 15:00 - 2019. 06. 05. 15:00
Tudásközpont Pécs, Universitas u 2/a.
4
2019. 06. 01. 15:00 - 2019. 06. 05. 15:00
Tudásközpont Pécs, Universitas u 2/a.
5
2019. 06. 01. 15:00 - 2019. 06. 05. 15:00
Tudásközpont Pécs, Universitas u 2/a.
6
7
8
9
10
11
12
13
14
2019. 06. 14. 10:00 - 2019. 06. 15. 19:00
Szekszárd Szekszárd, Béla király tér
15
2019. 06. 14. 10:00 - 2019. 06. 15. 19:00
Szekszárd Szekszárd, Béla király tér
2019. 06. 15. 15:00 - 20:00
Littke Palace Látogatóközpont Pécs, Szent István tér 12.
16
17
18
19
20
21
2019. 06. 21. 12:00 - 2019. 06. 23. 23:00
Bajai Szentháromság tér Baja, Szentháromság tér
22
2019. 06. 21. 12:00 - 2019. 06. 23. 23:00
Bajai Szentháromság tér Baja, Szentháromság tér
2019. 06. 22. 17:00 - 23:55
Bock Pince Villány, Batthyány u. 15.
23
2019. 06. 21. 12:00 - 2019. 06. 23. 23:00
Bajai Szentháromság tér Baja, Szentháromság tér
24
25
26
27
28
29
30