Kérem Várjon!
Cikkek
Az Enoteca az elsők között
Megjelent az Alexandra Étteremkalauz 2010
bori
2010 június 02.

Múlt héten, a megszokotthoz képest egy hónappal később megjelent az Alexandra Étteremkalauz idei kiadása. A több mint 300 étterem értékelését közreadó kiadvány listáját a somogyi Chateau Visz vezeti, a pécsi Enoteca Corso 13,5, a villányi kötődésű, budapesti Bock Bistro 13, míg a villányi Mandula Étterem 11,5 pontot kapott. A nemzetközi minőséget jelentő 11 pontot 44 étterem lépte túl.

A harmadik születésnapját ünneplő étteremkalauz kezdetektől fogva pártatlan, független értékelések alapján készül, a hitelesség mellett a nemzetközi mérce, az összehasonlítás lehetőségének megteremtése a cél. Az első megjelenés óta szemmel láthatóan sokat fejlődött a honi gasztronómia, egyre több csúcsminőséget képviselő és megvalósító éttermet jegyez a szakma.

Az év legjobb éttermei (itthoni viszonylatban) hosszú idő óta biztos minőséget adó és stabilan működő Chateu Visz, és az első magyarországi Michelin-csillagos étterem, a Costes lett. Az Enoteca Corso pontszáma a viszi étteremhez hasonlóan zárójelben jelent meg: azt jelölték, hogy mindkét konyhán a teszteléshez képest már más tölti be a vezető séf szerepét. A pécsi étterem nyolcadmagával megkapta enteriőr tekintetében a négyvillás, „luxusétterem” megjelölést.

Változás a korábbi évekhez képest, hogy (terjedelmi okok miatt) nem jelent meg borkalauz a mostani kiadásban. Az olykor téves, több mint ezer étteremet felsoroló regiszter is kimaradt idén.

Legolvasottabb
Legfrissebb