Kérem Várjon!
Cikkek
Álmodozunk
Álomépületek borvidékeken
Ercsey Dániel
2020 március 20.

Avagy milyen borvidéki épületekre csapnánk le azonnal, ha hirtelen a nyakunkba szakadna a lottó főnyereménye… Olyan lesz, mintha átváltottunk volna ingatlan hirdetésekre, de nem kell aggódni, továbbra sem ez a fő profilunk. Viszont a vírus miatti kényszerű otthonmaradás olyan nem várt tevékenységekkel járt (az olvasás és az írás mellett), mint a végtelenített webböngészés és ha már így alakult, gondoltam megmutatom, mire fordítanám azt a felesleges egymilliárd forintot, amit az ötös lottón nyerhetünk.

A lista nem a szerkesztőség véleményét vagy ízlését tükrözi, és egyáltalán nincs tekintettel a lakosság anyagi helyzetére. Egyszerűen csak álmodoztam egy sort…

1. Villaépület Tokajban hatalmas pincével - 220 millió forint

Régóta ismerem az épületet, mindig elsétálok előtte, ha Tokajban járok. Egykor egy ismert festőművészé volt, bent van a központban, mégis csendes helyen, közel a múzeumokhoz, a látnivalókhoz, több borászathoz és étteremhez.

2. Lakóépület a palkonyai pincesoron - 32 millió forint

A palkonyai pincesor egyetlen lakóépülete, ami 15 éve vendégházként üzemel. Ízlésesen felújítva, kúttal, boltíves pincével, kerti grillezővel. Olyan mint egy meseház!

3. Az egykori Festetics lóváltó Rádpusztán - 135 millió forint

Rádpuszta amúgyis a világ közepe, lovardával és étteremmel, no meg romtemplommal és az Ikon borászattal, így ez a központban fekvő, szinteltolásos, meslépcsős kiskastély maga a tökély. Mondjuk sokat kell majd költeni a felújításra.

4. A cigányprímás kastélya Tabdin - 40 millió forint

Méghogy az alföldi homokon nincs álomkastély! Ha pedig azt is hozzávesszük, hogy a szomszédos Csengődön szűri a borait a Köpcös, akkor máris megugrik az ingatlan értéke!

5. A hajdani Páczay-birtok Balatonedericsen - 210 millió forint

Bár maga az épület nincs a legjobb állapotban, de a kőkorláttal és oszlopokkal díszített, díszes járólappal burkolt terasz fotójába azonnal beleszerettem! Ráadásul közel van a Csodabogyós-barlang és a Balaton!

6. Borászat, helikopter hangár és szőlő Gyöngyöspatán - 350 millió forint

A 10 hektáros birtokhoz szőlő is tartozik, no meg egy Mátyás király korában készült pince, apartmanok és helikopter leszálló pálya, vagyis minden adott a kikapcsolódáshoz.

7. Nádtetős kúria Paloznakon - 220 millió forint

Filmforgatási helyszín is volt ez a szép arányokkal bíró épület a Balaton északi partján. Ideális helyszín elvonuláshoz, olvasgatáshoz, de vendégházat is lehet benne üzemeltetni.

8. Barokk kastély Tibolddarócon - 22 millió forint

Romos állapotban van az egykori Gencsy-kúria a Bükki borvidék szívében, de ha valaki beleszeret, akkor még megmentheti a jövőnek! A fotókat elnézve érdemes lenne!

9. Présház Szigligeten - 207 millió forint

Vannak birtokok, ahol a panoráma 100 milliót ér, ez is ilyen! Ráadásul a szomszédos hegyoldalról ordít, hogy egykoron szőlő borította, szóval lehet újratelepíteni!

Címkék
Legolvasottabb