Kérem Várjon!
Cikkek
A borszalon képekben
Pécsi Borozó Adventi Borszalon fotógaléria
zoranka
2018 december 21.
Az Adventi Borszalont első ízben rendezte meg a Pécsi Borozó szerkesztősége december 8-án. Nem mostanában mozgatott meg 450 embert egy zárt térben rendezett boros program Pécsett. Kellő időtávlatból jöjjön egy kis visszatekintés, mi hogyan láttuk a rendezvényt, plusz képgaléria 87 fotóval.

Nem kicsit izgultunk a borszalon előtti napokban, egy héttel a rendezvény előtt a tervezett jegyeknek mindössze harmada kelt el. Nincs Pécsett igény egy ilyen rendezvényre? Nem elegendő a kommunikáció, nem jutott el a híre három hónap alatt sem a potenciális érdeklődőkhöz?

Mindenféle megfordult a fejünkben, de aztán az utolsó héten beindult a jegyvásárlás, talán a kommunikációnk is erősödött, a Rádió 1 segítsége is érzékelhető volt, nagyon sok résztvevő pincészet osztotta meg a plakátot, infókat, mi a közösségi médiában futtattuk meg a programot.

Azon a szombaton már reggel nyolctól elkezdtük a terem berendezését, lassanként érkezni kezdtek a kiállítók, 42 pincészet fogadta el meghívásunkat, 9 helyi termelő hozta el gasztroportékáját, volt pop-up vinotéka, épült kis színpad, pogácsa sült a büfében, és pillanatok alatt elérkezett a nyitás ideje. Kettőre szinte mindenki a helyén volt, a nemrég még üres terem megtelt élettel, elegáns volt, kellően tágas és világos, a kóstolóteremben kialakított gasztropincét is gyorsan megtalálták a vendégek.

Ez volt az első borszalon, sok kollégánk, barátunk, partnerünk segített, hogy minden rendben alakuljon és - bár hihetetlenül felgyorsult az idő, hat óra nekünk szinte hat perc alatt ment el -, amit láttunk, amit hallottunk, abból az jött el, hogy rendben is volt (szinte) minden. Négyszátötven karszalagot osztottunk ki, ebben persze borász, fizető vendég, meghívott vendég, újságíró és még a polgármester is benne van, de összességében így is nagyszerű a létszám, hozzátéve, hogy ötvennél több kiállító, ráadául négy országból sem kis eredmény. Ebben nagyszerű partnerünk volt a Pannon Borbolt, akikkel hosszabb távra tervezzük együttműködésünket a rendezvény kapcsán.

A Littke Palace, bár kissé fellengzős név első blikkre, de valóban nincs alkalmasabb elegáns és jól kialakított rendezvényhelyszín a városban és közelben sem. Az apróbb hiányosságokat vettük, sok véleményt is meghallgattunk, nagyobb és őrzött ruhatár kell, több könyöklő, több gasztronómia, élő zene, több tér a pincészeteknek és még írjuk a listát. A borászatok esetében már hetekkel a rendezvény előtt ki kellett tennünk a megtelt táblát, jöttek volna még többen is, de elsőre ennyit mertünk bevállalni - a helyismeretünk már nagyobb, azaz jövőre biztos több kiállítóval számolunk.

Merthogy lesz jövőre is. Bennünket feltöltött energiával a sok elégedett kiállító, az okleveleikkel büszkén fényképezkedő díjazottaink, a sok vidám és mosolygós vendég, aki tényleg kóstolni jött ide, jó társaságban lenni, élvezni egy nyugodt délután, amire az Adventben igenis szükség van. Köszönjük Nektek!

És aki gondolja, már most beírhatja a naptárba: 2019. december 7-én 2. Pécsi Borozó Adventi Borszalon!


Köszönjük Sasvári János fotós barátunk segítségét, aki egy váratlan megbetegedés kapcsán ugrott be az utolsó pillanatban és dokumentálta az eseményeket délután kettő és fél öt között.
Legolvasottabb
Legfrissebb
Programok
Programajánló
2021. Január
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
2021. 01. 25. 20:00 - 21:00
Zoom Pécs, Online
26
27
28
29
30
31