Kérem Várjon!
Cikkek
Smart casual
Egy bor: Lajver Infinity Cuvée Selection 2015 (Szekszárd)
zoranka
2018 April 15.

Kaptam egy palack bort. Nem szokatlan. Többnyire meg is kóstolom ezeket, mert kíváncsi vagyok. Nem írok mostanság túl sűrűn ezekről a borokról. Magamnak legfeljebb. Az idő rostál helyettem. De ma éjszaka van időm, álmatlanság, filmhez nincs kedvem, olvasni se igazán. Inkább iszom egy pohár vöröset és írok is róla rögvest.

A palack, a külső valamiért azt sugallta, hogy itt most nagyon nagyot akartak mutatni. És még az is lehet, hogy tényleg, viszont valahogy mégsem a túl tömény, túl nehéz, túl sok jön át belőle elsőre, de többedjére sem.

Azt egy percig sem állítanám, hogy a déli grill mellé kortyolt rozéhoz hasonló könnyedség lenne benne, dőreség is lenne azt várni egy cabernet franc-ra épülő házasítástól, ráadásul merlot (25%) és cabernet sauvignon (10%) van mellé adagolva.

Illatban ott a hordó, nehéz lenne letagadni 14 hónapot, viszont nem tolakodó, nekem a szilva, meggy, kékáfonya és a szeder meghatározóbb élmény. Nem átláthatatlanul sötét és tömény, de van színe, van ereje. A korty kerek, jó savak, szép gyümölcsösség, finom fűszerezettség, közepesnél hosszabb tartósság.

Étcsokiba mártott málna, szegfűszeges-fahéjas szilvalekvár, némi játékosság, lendület és fiatalos kócosság akad még itt. Most is élvezetes, de ezt a bort érlelni is érdemes, van benne tartalom és alkohol is a hosszabb élethez.

A legjobban azt tetszik benne, hogy úgy nagy bor, hogy közben élvezetes inni, hogy nem csak egy pohárral fér el az estében, de a második is lecsusszan. Olyan, mint a smart casual az öltözködésben: egyszerre elegáns és lezser.

Jelen állapotában, első ismerkedésre is 90/100 pont, de fejlődőképes, egy plusz jelzést mindenképpen megérdemel a pontszám mellé.