Kérem Várjon!
Cikkek
Kedvenceink: a szálláshelyek
Pannon Borrégió TOP5 szálláshelyek
zoranka
2017 December 20.

A Pécsi Borozó szerkesztősége tíz éve követi nyomon, hogyan alakul a Pannon Borrégió borászata, gasztronómiája, turizmusa. Őszi számunkban arra kértük olvasóinkat, mondják el nekünk, kik a kedvenceik a régiónkban, ami hozzávetőlegesen Baranya és Tolna megye területét jelenti. Szavazatokat vártunk a kedvenc pincészetre, étteremre és szálláshelyre a Pécsi, Villányi, Szekszárdi és Tolnai borvidékeken, miközben lapunk munkatársai is voksoltak. Jönnek az eredmények, először a szálláshelyek.

Az olvasói listára 474 szavazat érkezett be, köszönjük mindenkinek, aki e-mailt küldött és megosztotta velünk kedvencét, kedvenceit. Az élboly érdekes módon viszonylag gyorsan kialakult, voltak pincészetek vagy éttermek, akik voksolásra buzdították törzsvendégeiket, követőiket a közösségi médiában és ennek sokan eleget is tettek. A beérkezett szavazatok 36 borászat, 29 étterem és 33 szálláshely között oszlottak el, a legjobbak 2017-ben a Pécsi Borozó olvasóinak kedvencei címet elnyerték. Ma a szálláshelyeket közöljük, holnap jönnek az éttermek (szigorúan abécé sorrendben).

Három villányi, két szekszárdi került a nyerő ötösbe, érdekes módon Pécsi kimaradt, pedig ideális szállás lehetne az egész borrégió feltérképezéséhez. Két népszerű panzió, három négycsillagos szálloda, mindegyik pincészethez kötődik, nem véletlenül.

Top5 szálláshely – olvasói lista

  • Bock Ermitage (Villány)
  • Bodri Pincészet Panzió (Szekszárd)
  • Gere Attila Crocus (Villány)
  • Gere Tamás Diófa Panzió (Villány)
  • Merops Hotel (Szekszárd)

A szerkesztőségi lista nem volt ilyen egyértelmű, nagyon hamar kiderült, hogy elég erős szórással szavazunk, mi azonban annyival jobb helyzetben voltunk, hogy nem 1-1, hanem 3-3 kedvencre voksolhattunk minden kategóriában.

Összesen 29 kollégánk adta le szavazatait, a top ötöst azért így sikerült összehoznunk. Van néhány átfedés az olvasói listával, de a Pécsi Borozó szerkesztőségi kedvencei mégis mások lettek.

Itt egy pécsi hotel bekerült a kiemeltek közé, a három villányi ott van, egy új/felújított hotel az újonc, a szekszárdiaknál kettő helyett egy, az sem megegyező, szintén egy nem túl rég kialakított/kibővített szálláshely került a kedvenc ötösbe.

Top5 szálláshely – szerkesztőségi lista

  • Adele Hotel (Pécs)
  • Bock Ermitage (Villány)
  • Gere Crocus (Villány)
  • Takler Kúria (Szekszárd)
  • Vitis Hotel Villány (Villány-Virágos)

Gratulálunk minden kedvencnek, legyen olvasói vagy szerkesztőségi, a listán szereplők hamarosan kapnak egy értesítést, oklevelet és matricát, jövőre pedig természetesen megismételjük a szavazást!