Kérem Várjon!
Hírek
25 év alatt a csúcsra
bori
2017 June 12.

Nagypapájától kapott néhány sor szőlővel kezdte a borászkodást negyedszázada Koch Csaba, akinek a munkáját rengeteg hazai és nemzetközi aranyérem mellett az Év Pincészete díjjal is elismerték. A Hajós-Bajai és a Villányi borvidéken egyaránt aktív borász emlékezetes ünnepséggel idézte fel az eddigi sikereket.

„Emlékszem, harminc évvel ezelőtt Koch Csaba táncolt a legszebb lányokkal” – mutatott rá köszöntőjében derűsen Bányai Gábor országgyűlési képviselő arra, hogy az időközben ötgyermekes családapává érett borásznak már ifjúkorában is lelkes rajongótábora volt. Aztán gyorsan hozzátette, nem elsősorban ezért néz fel a borászra, hanem azért, mert mindig is alázatos volt a borkészítésben, és az ő példája is jelzi, a kemény, kompromisszummentes munka a szőlőben és a pincében meghozza a sikert.

Munkából pedig volt nem kevés: negyedszázaddal ezelőtt Koch Csaba a nagypapájától kapott 0,2 hektár szőlőt, amiből sziszifuszi munkával építette fel mai hajós-bajai és villányi „birodalmát”. A Koch Borászat legjobb borait és a régió legjobb birkapörköltjét felvonultató ünnepségen Szekeres Adrienn koncertje előtt a CBA vezérkara és Zsigó Róbert államtitkár is köszöntötte a borászt, aki nem felejtette el felidézni az eddigi mérföldköveket. Első aranyérmét az 1990-es évek elején a jánoshalmai borversenyen kapta, 2000 óta palackozza a borait, és a méltán híres Petar Cindric újvidéki, valamint Kozma Pál pécsi kutatóprofesszorokkal az elmúlt években 33 rezisztens szőlőfajtával kísérletezve igyekszik teljesen vegyszermentes borokat készíteni. a legutóbbi tíz esztendő a sikerektől hangos. Nyulasi Gábriel kiszámolta, hogy világversenyeken 5 arany és 5 ezüst, nemzetközi versenyeken 53 arany és 19 ezüst, országos borversenyeken 104 arany és 18 ezüst, régiós borversenyeken 98 arany és 13 ezüst volt a termés.

Nem mellesleg az ünnepségen debütált Koch Csaba legújabb prémium borsorozata. A Frisch márkanevű borcsaládba magas minőségű, dűlőszelektált irsai olivér, cserszegi fűszeres, chardonnay, rozé és merlot borok tartoznak. A résztvevők pedig abban a kiváltságban is részesülhettek, hogy megkóstolhatták a még palackérlelés alatt álló cserszegi fűszeres és chardonnay pezsgőket. Úgy tudni, egyikre sem volt panasz.

Programajánló
2017. április
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
 
1
2017. 03. 31. 9:00 - 2017. 04. 02. 17:00
Boutique Hotel Sopianae Pécs, Felsőmalom u. 24.
2
2017. 03. 31. 9:00 - 2017. 04. 02. 17:00
Boutique Hotel Sopianae Pécs, Felsőmalom u. 24.
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
2017. 04. 22. 13:00 - 18:00
Mokos Pincészet Palkonya, 7771
2017. 04. 22. 8:00 - 2017. 04. 30. 18:00
Boutique Hotel Sopianae Pécs, Felsőmalom u. 24.
23
2017. 04. 22. 8:00 - 2017. 04. 30. 18:00
Boutique Hotel Sopianae Pécs, Felsőmalom u. 24.
24
2017. 04. 22. 8:00 - 2017. 04. 30. 18:00
Boutique Hotel Sopianae Pécs, Felsőmalom u. 24.
25
2017. 04. 22. 8:00 - 2017. 04. 30. 18:00
Boutique Hotel Sopianae Pécs, Felsőmalom u. 24.
26
2017. 04. 22. 8:00 - 2017. 04. 30. 18:00
Boutique Hotel Sopianae Pécs, Felsőmalom u. 24.
27
2017. 04. 22. 8:00 - 2017. 04. 30. 18:00
Boutique Hotel Sopianae Pécs, Felsőmalom u. 24.
2017. 04. 27. 18:00 - 20:00
Főtér Pécs, Széchenyi tér 1.
28
2017. 04. 22. 8:00 - 2017. 04. 30. 18:00
Boutique Hotel Sopianae Pécs, Felsőmalom u. 24.
29
2017. 04. 22. 8:00 - 2017. 04. 30. 18:00
Boutique Hotel Sopianae Pécs, Felsőmalom u. 24.
2017. 04. 29. 10:00 - 19:00
Szekszárd Szekszárd, Béla király tér
30
2017. 04. 22. 8:00 - 2017. 04. 30. 18:00
Boutique Hotel Sopianae Pécs, Felsőmalom u. 24.