Kérem Várjon!
Hírek
Konyha a szőlőben
bori
2017 június 18.

Villány egyik meghatározó pincészete, a Sauska hamarosan éttermet nyit a borászat épületében. Bicsár Attila kreatív séf  helyi kollégáival,  Forgó Endrével és Fetter Tamással modern magyar konyhát ígér nemzetközi árnyalatokkal, családias stílusban.

“Csodálatos érzés ilyen közvetlen közelségben létezni a természettel. A konyhából bármerre nézek, harsogó zöld, kék ég, szabadság vesznek körül. Ehhez társul az a kozmopolita, állandóan kísérletező szemlélet, ami az itteni borászok munkáját jellemzi. Az utazásaim során rengeteg olyan inspiráció ér, amit szeretnék megmutatni az itteni menüben úgy, hogy attól még a mi  ismerős magyar konyhánk maradjon. Felszabadult falusi gourmet, világkonyha színekkel” - fogalmazott a séf, aki a budapesti Alabárdos étterem után evezett nemzetközi vizekre, hogy most visszatérve részt vegyen az étterem létrehozásában. Bővebb interút a Borsmentán olvashatnak vele.

A borlapon a villányi pincészet és tokaji társborászata valamennyi elérhető évjárata szerepel majd, ősztől tematikus vacsorákat is terveznek a szezonalitás jegyében, alkalmanként külföldi szőlész-borász barátaik bevonásával. A 48-as helyrajzi szám alatt található 48 férőhelyes étterem tavasztól őszig a környező dűlők által körülölelt tágas panorámaterasszal is várja a vendégeket.

Legolvasottabb
Hirdetés
Legfrissebb
Programajánló
2019. Január
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
2019. 01. 19. 11:00 - 23:00
Villányi borvidék Villány, Több helyszínen
2019. 01. 19. 17:00 - 21:00
Kalamáris Pécs, Rákóczi u. 30.
20
21
22
23
24
25
26
2019. 01. 26. 15:00 - 21:00
Déri Múzeum Debrecen, Déri tér 1.
2019. 01. 26. 16:00 - 20:00
Zsolnay Negyed Pécs, Zsolnay Vilmos utca 37
27
28
29
30
31
Programok