Kérem Várjon!
Cikkek
Macaron vizuál
Sütikurzus a Kávé Házában
szaboberni
2014 április 12.

Március 20-án tartották Budapesten a Macaron Napot. Ez egy rendszeresen, ezen a napon megtartott nemzetközi esemény, ahol a színes kis sütemények játsszák a főszerepet. Hagyományosan Párizs a “süti ünnep” fellegvára, de immár harmadik éve hazánk is csatlakozott ehhez a kedves kis mozgalomhoz. 

A rendezvény nem öncélú, nem csak a sütemények szerelmesei profitálnak az eseményből, hanem van egy lényegesebb aspektusa is, a bevételt ugyanis egységesen mindig jótékony célra fordítják.

Akik 27-én a szekszárdi Kávé Háza felé vették az irányt, azokat reggel 8-tól délután 5 óráig sok-sok finom macaron várta. A BorKultúra SzabadEgyetem levezetéseként a másnap délutánt mi is a Kávé Házában töltöttük, ahol Sipos Katalin jóvoltából megismerkedhettünk a macaronkészítés csínjával-bínjával.

                                                                                                                   Fotók: Kovács Viktor

Akik ott voltak a PTE-IFK-n a legutóbbi alkalommal (vagy olvasták tudósításunkat), azok tudják, hogy az aktuális téma kávé-bor-és ételpárosítás volt  Tóth Sándor előadásában, desszertként pedig a Katalin keze alól kikerülő macaronok szolgáltak.

A kóstolással még megbirkóztunk valahogy, sőt kifejezetten jónak bizonyultunk benne. Akik ennyivel nem elégedtek meg, azok a 17 órától tartott workshop keretein belül komolyabban is elmélyedhettek a macaronok világában. Noha nem lehetetlen az elkészítésük, nem kevés gyakorlat és türelem szükségeltetik ahhoz, hogy minden szempontból tökéletes, színes kis korongok kerüljenek ki a sütőnkből.

A résztvevőknek azonban szerencséje volt. Katalin irányító kezei alatt mindenki elkészíthette és hazavihette a finomabbnál finomabb saját készítésű macaronjait.


Receptek akár innen is böngészhetők.

Legolvasottabb