Kérem Várjon!
Cikkek
Volt egyszer egy Badacsony
Fröccs-kalauz: Presszó 9
a szerk.
2011 május 30.

Alig van nagyobb öngyilkosság, mint a kocsmánkat Badacsonyra keresztelni a Pécsi borvidék szívében. Ha jobban belegondolunk mégsem az, mert egyrészt miért ne lehetne balatoni miliőt (vagy hangulatot) idézni a víztelen baranyai megyeszékhely poros hétköznapjaiba, másrészt a pécsiek tudják talán a legkevésbé, hogy egy történelmi borvidék közepén csücsülnek. A második állítást igazolja, hogy a Badacsonyi Borozó lehúzott vagy három évtizedet a Felsőmalom utcában. Az első állítást meg az támasztja alá, hogy az új tulajdonosi kör jobb üzenetet vélt felfedezni a Presszó 9-re keresztelésben.

Presszó 9, Felsőmalom utca 16.

Délutáni üresjárat idején érkezünk, nem vagyunk sokan a pincehelyiségben, a rikító zöld amúgy is valahogy az esti italozás hangulatát erősíti. Öröm a szemünknek, hogy az itallapon minden bornak külön három fajta fröccs-ára is van. Kezdünk eltelni magunkkal, hogy idén még nem sikerült rossz kocsmát kifognunk a fröccs-teszten.

Szekszárdi olaszrizlinggel kezdünk, kancsóból érkezik, oxidált, nem kicsit. Mellé savanyú, keserű, kirúgja az ember száját, csettegtetünk a nyelvünkkel, csak a műanyagból érkező, erőtlen, de hideg szódával csúszik le a bor. A rozé fröccs szintén kólás pohárban érkezik, az ígért tolnaival ellentétben a jó öreg BB félédes Dunántúli Kékfrankos rozéja jut nekünk, viszont csak ezért bontják a palackot. Minden prekoncepciónkat elhessegetve szagolgatjuk a halvány, málnás bort. Ízre vékony, savak nagyon nincsenek. Viszont elfogy a poharunkból, és ha vakon kóstolnánk, csak a hosszú geijl, a korty végi műanyag cukorka miatt gyanakodnánk mustsürítményre.

Számla
Szekszárdi olaszrizling kisfröccs: 85 Ft
BB Dunántúli Kékfrankos Rozé kisfröccs: 150 Ft

Másfél fröccsös
Új idők szellemében kafkai módon átalakuló egykori kultkocsma. A folyóbor kínálat kétséges, a palackos tételek között azért volt néhány jobb. A logót szerettük.


Fröccs-térkép
 


Fröccs-térkép nagyobb térképen való megjelenítése

Legolvasottabb
Legfrissebb