Kérem Várjon!
Hírek
Színházteremmel bővült Európa Kulturális Faluja
bori
2013 augusztus 27.

Az Ördögkatlan Fesztiválon vette első ízben birtokba a közönség a palkonyai Mokos Pincészetben átadott új színháztermet. A háromszáz fő befogadására alkalmas, európai uniós forrásból finanszírozott beruházás a tulajdonos tervei szerint a jövőben a falu kulturális életének szerves részévé válik.

A kaposvári k2 Színház telt házas, Az isten és a részegek című előadása „avatta fel” a pincészetben épült színpadot az Ördögkatlan második napján. Ezt az angol népzenét játszó Simply English trió, majd a fiatal magyar és olasz artistákból és zsonglőrökből álló WATTA Cirkusz műsora követte, akik újra zsúfolásig megtöltötték a termet.

A helyszín meglehetősen rendhagyó, hiszen a minden igényt kielégítő színházterem szőlőültetvények és gyümölcsösök centrumában helyezkedik el, abban az épületben, ahol a borkészítés munkafázisai is helyet kaptak. A vendégek így nem csak a borvidék hangulatát érezhetik át, hanem akár meg is kóstolhatják azokat a helyi italkülönlegességeket, amelyek csak néhány ajtóval arrébb érlelődtek a hordókban és tartályokban.

A rendezvényterem több mint 300 fő befogadására képes és az Európai Regionális Fejlesztési Alap összesen 41 millió forintos támogatásával épült fel. – A pályázati forrásokat igyekeztünk arra fordítani, hogy egy regionális vonzerővel bíró kulturális és rendezvényhelyszín jöjjön létre a településen – mondta el Mokos Péter, a családi pincészet vezetője. – A 2007-ben Európa Kulturális Falujává választott Palkonya arculatához illeszkedően nívós kulturális eseményeket, színházi és táncos produkciókat, koncerteket szeretnénk a jövőben is vendégül látni a pincészetben. Méghozzá nem csak a térségbeli fesztiválokhoz kapcsolódva, hanem azoktól függetlenül is. Emellett természetesen más rendezvényeknek, például esküvőknek vagy konferenciáknak is otthont tud adni a hely.

          

 

Legolvasottabb
Legfrissebb