Kérem Várjon!
Cikkek
Süssünk, fussunk, borozzunk
Programok Kökényben, Villányban, Vörösmarton
bori
2010 október 01.

Zsúfolt lesz az első októberi hétvége, három programot emelünk ki olvasóinknak. Kis szervezéssel könnyen ellátogathatunk minden helyszínre, csak gondoskodjunk sofőrről. Főzőverseny, szüreti feszt, bormaraton. Mi megpróbáljuk a lehetetlent, odaérünk mindenhova.

Ma kezdődik, vasárnapig tart a Villányi borvidék fővárosában a hagyományos szüreti fesztivál, az október első hétvégéjén megrendezett Villányi Vörösborfesztivál. Zene, tánc, mulatság és gasztronómia, minden híres villányi borász és bor egy helyen. Pénteken Bognár Szilvia és zenekara, Cotton Club Singers. Szombaton szüreti felvonulás és Budapest Bár, Lakner Tamás, Ferenczi György és a Rackajam, Cimbaliband. Vasárnap gyerekműsorok, este Dolhai Attila.
Bővebb információ a programokról itt.

Nemzetközi Sütő-Főző Fesztivált szervez a kökényi Sportpályán október 2-án a Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Szövetség és a Pécsi Gastro Club. Az eseményen hazai és határon túli falusi vendégfogadók csapatainak kell összeállítania egy menüsört egy előre összeállított egységcsomag teljes felhasználásával. Az ételek szabad tűzön készülhetnek csak, s a résztvevők a helyszínen ismerhetik meg, milyen alapanyagból dolgozhatnak. Kézművesvásár, utcabál, játszóház és a Pannon Borrégió és kiemelten a Pécs-Mecseki Borút borai várják a látogatókat.
Bővebb információ itt.

Szombatra tervezzünk be nyugodtan egy kis határon túli kirándulást is, Vörösmarton a felújított pincesort avatják fel a helyi présházgazdák. A remek fehérborok és horvát hagyományőrző műsorok mellett a vállalkozó kedvűek borozással egybekötött futással ünnepelhetnek a Bormaratonon, de egyenek halászlét is valahol a közelben, ha már itt járnak.