Kérem Várjon!
Cikkek
Pünkösd, hétvége, nyitott pincék
Pünkösdi Pannon Pincék & Co. (naponta frissítve)
bori & Co.
2009 május 25.

Pünkösd. Nem csak én vagyok úgy ezzel, hogy ezen a hétvégén minden a magyar bor körül forog. De legalábbis a borok körül. Pécsiként szerencsés helyzetben vagyok, gondolom oly sokszor. Délen Villány, északon Szekszárd (és persze a sokszor mellőzött Tolna). Keletre, nyugatra meg a pécsi borvidék kisebb-nagyobb települései. Mi kellene még ide? Hát sok program és még több nyitott pince! Most Pünkösdkor meglesz. Mindenkire jöjjön délre, ahol négy borvidék, akár egy nap alatt bejárható! Nem csak ígéret, tesztelve… Programokat ajánlunk egy felejthetetlen hétvégére!

Összeszedtük, ami Pünkösdkor a Pannon Borrégióban program, élmény, szórakozás. No meg bor. És íme, aki a fülének jobban hisz: a Pünkösdi Pannon Pincék rádiószpotja.

A lista koránt sem véges, minden nap frissül!

PÜNKÖSDI PANNON PINCÉK

PALKONYAI NYITOTT PINCÉK

SZEKSZÁRDI PÜNKÖSDI FESZTIVÁL

BÓLYI KÁPOSZTA FESZTIVÁL

MECSEKNÁDASDI KAKASPAPRIKÁS-FŐZŐ FESZTIVÁL

TÍZÉVES A MAUL PINCÉSZET

PÜNKÖSDI BORCHESTRA

PÜNKÖSDI BORKIRÁLYNŐ-VÁLASZTÁS

PÜNKÖSD A WUNDERLICH LÁTVÁNYPINCÉBEN

NYITOTT PINCE NAPOK A VYLYANNÁL

 Fotó: Wéber Tamás

 PÜNKÖSDI PANNON PINCÉK

Pünkösd hagyományosan a nyitott pincék ünnepe. Idén a helyi borutak indította mozgalomból országos ismertségre jutott Pünkösdi Nyitott Pincék programját a Pannon Borrégió szeretné minél jobban, minél több pincészetre kiterjeszteni a borvidékeinken is.

A pécsi, szekszárdi és tolnai borvidékek borosgazdái összefogtunk, hogy régiónkat, e csodálatos pannon tájat, a megművelt domboldalainkat, ápolt falvainkat, izgalmas városainkat boraink segítségével bemutassuk.

Régi mondás, hogy ha a hegy nem megy Mohamedhez, akkor...Önöknek kell hozzánk jönniük. Nyitott pincéinkben jókedvű vendégszeretettel, kiváló borokkal várjuk Önöket. Hozzák családjukat, barátaikat, szeretteiket! Kóstolgassák a finomabbnál finomabb fehéreket, rozékat, sillereket és vörösöket! Gyönyörködjenek a tájban, látogassák kiállításainkat, múzeumainkat és ízleljék meg Pannónia "bőségkosarát"! Egészségükre!

Pannon Borrégió Egyesület

Résztvevő pincészetek - települések szerint abc-rendben -, a pécsi, szekszárdi és tolnai borvidékről: letölthető PDF és DOC!

 

PALKONYAI NYITOTT PINCÉK

Idén már tizenötödször rendezik meg a Palkonyai Nyitott Pincéket. Aki már volt, újra elmegy, aki még nem, idén megnézheti mit is hagyott ki eddig!

A programot ITT letölthetik!

 

SZEKSZÁRDI PÜNKÖSDI FESZTIVÁL

A szekszárdiak sem üldögélnek otthon Pünkösdkor, hanem kimennek a terekre, ahol fesztiválozni jó. Akit netán mégsem a vásári forgatag vagy a zenés produkciók vonzanak, a szekszárdi borászok is nyitott pincékkel várják őket. A fesztivál programja INNEN elérhető.

 

BÓLYI PÜNKÖSDI KÁPOSZTAFESZTIVÁL

Bóly városa első alkalommal rendezi meg Káposztafesztiválját. A programon szerepel: 15.00 A fesztivál megnyitója; 15.30 Pécsi Fordan Fashion Dance Klub Bólyi Tagozat; 16.00 Szedy Táncegyüttes I. rész; 16.15 Bólyi Általános Iskola alsós néptánccsoportja; 16.30 Galaxy Akrobatikus Rock'n'Roll Klub Bólyi Csoportja; 16.40 Szedy Táncegyüttes II. rész; 17.00 Platin Kapelle; 17.30 Eredményhirdetés értékes  Zepter ajándékokkal; 18.00 Mahala Hora Együttes; 19.00 Cuatro En Uno - Salsa Show; 21.00 UTCABÁL, zene: Asterix Live Music Band; 23.00 Repülő csodalámpák.

Az Erzsébet Étterem sátrában különleges káposztás ételek vásárolhatók! (ízelítő: káposztaleves, kolozsvári rakott káposzta, káposztával töltött pulyka, káposztás rétes). A felvidéki káposzta története (a negyedi testvértelepülés vendégkiállítása), kirakodó vásár, légvár. Főzésre jelentkezni lehet az Erzsébet Vigadóban május 25-ig! (A jelentkezőknek 4 kg savanyú káposztát, tűzifát, asztalt és padokat biztosítunk!) A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

Pontos helyszín: Kántor-rét; Belépő: A rendezvény látogatása ingyenes! Információ: Erzsébet Vigadó; 69/368-100, 69/868-230; vigado@boly.hu

 

MECSEKNÁDASDI KAKASPAPRIKÁS-FŐZŐ FESZTIVÁL

A Kelet-Mecsek Gyöngyei Falusi Turisztikai Egyesület Mecseknádasdon a Gesztenyésben, akézilabda pálya mellett KAKAS-PAPRIKÁS FŐZŐ versenyt rendez! 14 órától ünnepélyes tűzgyújtás, utána műsor, közben értékes tombolák. 18-órától a Stefans Kapelle zenél. 19 órakor eredményhirdetés. A nádasdi pincék is várják a vendégeket, nyitott pincék, jó borok kísérik a kakaspaprikást. További információk: www.keletmecsekgyongyei.ini.hu

 

TÍZÉVES A MAUL PINCÉSZET

Alapításának tizedik évfordulóját ünnepli a villányi Maul Pincészet. Az utóbbi időben vörösboraival számos nagy és "kis" aranyérmet nyerő vállalkozás a hétvégén tart kétnapos rendezvényt a jubileum alkalmából. A gazdag program része egy borbemutató: a most kibocsátandó Babylon Cuvée-t a vendégek a programban szereplő "szülinapi zsúr"-on kóstolhatják meg először.

Május 29., péntek: 19 órától a Royal zenekar muzsikál; 22 órától másfél órás élő koncertet ad a Machine Mouse; a műsor után, hajnalig ismét a Royal szolgáltat talpalávalót.

Május 30., szombat: 17 órától Szakács Zoli szórakoztatja a vendégeket; 20 órától „Szülinapi zsúr” - Tortabontás, Babylon Cuvée kóstoló; 21 órától Árverés - értékes, hasznos és haszontalan tárgyak árverése; 22 órától R&B-számokkal fellép Mona; 22.30 órától Zsola és a Vad orchideák élő koncertje!

A programokat a bulisátorban tartják, ahol boros standot működtetnek, és természetesen teljes erővel működik a konyha is! Telefon: (72) 592 064; E-mail: info@maul.hu; www.maul.hu
 
 

PÜNKÖSDI BORCHESTRA

A Tiffán Pincészet Pünkösdkor is megrendezi a már hagyományosnak mondható Borchestrát, melynek most az alkalomhoz illően a Pünkösdi Borchestra fantázianevet adták. Szeretettel várnak minden kedves bor és zenekedvelőt május 30-án és 31-én!! A Borchestra programja INNEN tölthető le!

 

PÜNKÖSDI BORKIRÁLYNŐ-VÁLASZTÁS

A Polgár Pincészet mindenkit sok szeretettel vár az immár hagyományossá vált Pünkösdi Borbáljára Borkirálynő és Borkirály választással 2008. május 31-én, vasárnap este. A program INNEN letölthető!

 

PÜNKÖSD A WUNDERLICH LÁTVÁNYPINCÉBEN

Látogasson el a pünkösdi hétvégén a villányi Wunderlich Bortrezor és Látványpincébe! Kóstolja meg Közép-Európa egyik vezető borászatának különleges tételeit a Nyitott Pince Napok keretében, akár 50%-os kedvezménnyel (50%-os kedvezménnyel kóstolhatók a következő tételek: Zweigelt 2005, Cabernet Sauvignon 2004, Viktória Cuvée 2003)!
Ünnepi kínálatunk:
Borkóstoló vezetett technológiai pincebemutatóval
Napi menüajánlat: Friss tavaszi ruccola saláta, morzsolt kecskesajttal, pirított dióval, vörösborecettel, oliva olajjal; Zöldség-krémleves zeller chips-szel; Mangalicakaraj fűszermorzsás kéregben roston sütve, articsókás rizottóval, bazsalikomos házi paradicsommártással; Caramellflam eperhalommal, csokoládédekorral. Menüsor ára: 3.900,-Ft/fő. Természetesen rendelkezésükre állnak a’la carte étlapunk kitűnő ételei is.
„Wunderlich Bajnokság” – játékos vetélkedő
Borguru teszt, palackbontó verseny, palackfotó puzzle, borfelismerő játék: vak kóstoló 3 tételből. A játék - a résztvevők számától függően - minden páros órában indul. Nevezhetnek előzetesen a latvanypince@wunderlich.hu e-mail címen, telefonon vagy személyesen a verseny helyszínén. A vetélkedő eredményhirdetéssel zárul, melyen a legjobban teljesítő vendégek részére Wunderlich borguru oklevelet, valamint 1 palack Wunderlich bort adunk. Részvételi díj: 2.000 Ft/fő (mely összeg palackos borvásárlásnál teljes egészében beszámításra kerül )
Helyszínen történő palackos borvásárlás esetén 15 % kedvezményt adunk.
Bővebb információ, felvilágosítás miatt várjuk szíves jelentkezését a következő elérhetőségen: Czindery Beáta, Wunderlich Bortrezor és Látványpince
Cím: H-7773 Villány, Baross Gábor út 106., Tel.: (+36 72) 592-800, Fax: (+36 72) 592-819
Mobil: (+36 30) 827-6236, E-mail: czindery.beata@wunderlich.hu, Web: www.latvanypince.hu.

 

PÜNKÖSDI NYITOTT PINCÉK A VYLYANNÁL

 

A Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet a három napos Pünkösdi Bortúra alatt idén is a megszokott csapattal, jó hangulattal várja a visszatérő és új bortúrázókat, hétvégén és a hétfői napon is (9-19 óráig).

A Nyitott Pincék Napján 10% kedvezménnyel vásárolhatóak boraik, és 50% kedvezménnyel kóstolhatóak a következő borok: 
 

  • Vylyan Rosé 2008
  • Vylyan Ördög 2007
  • Vylyan Montenuovo Cuvée 2007


Az igazán lelkes túrázóknak ajánlják a borvidéken keresztülhaladó (a Villányból és Nagyharsányból induló) Kéktúra útvonalat, amely épp a Vylyan Pincészet hangulatos teraszához vezet.


További információ: www.vylyan.hu/kapcsolat/borkostolas
 

Legolvasottabb
Legfrissebb