Kérem Várjon!
Cikkek
Présház a borgalériában
Új borozó nyílt Pécsett
bori
2011 június 26.

A Zsolnay Kulturális Negyed tövében nyílt meg a legújabb pécsi borozó. A Présház a borgalériában a Retro Hotel részeként nyílt meg csütörtökön, a Pannon Borrégió minden borvidékéről igyekeznek megjeleníteni egy-egy pincészetet. Egyelőre a villányi Polgár Pince, a szekszárdi Baron von Twickel Szőlőbirtok, illetve a Pécsi Püspöki Pincészet borait kóstolhatják meg a betérők.

A Présház a borgalériában rendhagyó borozó, rusztikus környezetet hoz a leendő kulturális városrész peremére, a Felsővámház utcába. A tulajdonos Hamar Endre által összegyűjtött, illetve elkészített tárgyak a régi présházakat idézik meg, egyelőre még csak részleges sikerrel. Ebben a pincesori környezetben lehet ezentúl a Pannon Borrégió borait megízlelni. Az állandó kínálatban a villányi Polgár Pince, a szekszárdi Baron von Twickel Szőlőbirtok, illetve a Pécsi Püspöki Pincészet borait találjuk meg, de a tervek szerint minden hónapban más-más fiatal, induló pincészetnek, borásznak is lehetőséget adnak bemutatni a borait.

A borok mellé helyi gasztronómiai termékek is helyet kaptak az étlapon, az Agrover Kft. Zengő fantázianevű vadhúskészítmény-családja méltó kísérője lehet a hangulatos borozgatásoknak, ezt a megnyitón is tapasztaltuk. A májasok, kolbászok, szalámik, sonkák széles spektruma került a tányérunkba és tényleg elismerően kell nyilatkoznunk róluk, finom, ízes, jó termékek, azoknak is bátran ajánljuk, akik elsőre talán visszariadnak a vadhúsoktól.

A borozó keddtől szombatig várja a vendégeket, s ha a boros információs táblák, feliratok apróbb hibáit is sikerül korrigálni a Dél-dunántúli Borturisztikai Klaszter együttműködésével, ide bátran betérhetünk, a borok tekintetében a termelők jelentenek garanciát, mint például a megnyitón megjelenő Polgár Zoltán is, aki szenvedélyes vadászként a vadhús-termékeket is kíváncsian tesztelte. De bemutatta például egyik Polgár-kedvencünket, a 2009-es Nemes Fehért (hárslevelű, bánáti rizling, balafánt, bakator házasítása), valamint az új Birtok Cuvée-t, ami egy szintúgy 2009-es, ámde vörös házasítás.

Legolvasottabb
Legfrissebb