Kérem Várjon!
Hírek
Országos népszerűsítésben
promo
2014 szeptember 30.

Eseményekkel teli nyári, kora őszi időszakon van túl a DDOP 2.1.3/A-12-2012-003 azonosítószámú „A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter fejlesztése” című pályázatból támogatott Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter. A borral kapcsolatos fesztiválokról ugyanis a Pannon Borrégió négy borvidékét képviselő szervezet ezúttal sem hiányozhatott, megfelelően képviselve tagságát, és a borrégiót.

Az év egyik kiemelkedő eseményeként a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megjelent szeptemberben az ország krémjét felvonultató öt napos Budavári Borfesztiválon, ahol a résztvevők megismerkedhettek a Villányi Korzón helyet kapó Klaszter tagságának kínálatával, illetve a Klaszter programjával is. Sajnos az idő nem volt kegyes a kiállítókhoz, ám a népes külföldi, és hazai vendégsereg így is pozitívan fogadta a régiós összefogást megjelenítő Klaszter megjelenését a fesztiválon.

A Dél-dunántúli régió legrangosabb borral kapcsolatos rendezvénye, a Szekszárdi Szüreti Napok szintén a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter részvételével zajlott ez évben is, ahol a legrangosabb szekszárdi pincészetek képviselői mellett a Pécs-Mecseki Borút többségében fehérboros kínálatával ismerkedhettek meg a Borudvarba kilátogatók a Klaszter standjánál. A négy napos rendezvény során így lehetőség nyílt a klaszterprogram promótálása mellett a Pannon Borrégió két borvidékének széleskörű kínálatával is megismertetni a kilátogatókat.

A nyárral együtt megnőtt a szabadtéri kitelepülések száma is, amely eredményeként a Pannon Borrégió megjelenhetett a villányi Gyöngyözőbor fesztivál mellett többek között Cserkúton, Orfűn, Mecseknádasdon és Pécsett is különböző rendezvények keretében.

Tavalyi évben nagy sikerrel került megrendezésre a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben található WineSpiration borturisztikai látogatóközpontban a Pannon Bornap elnevezésű rendezvény, ahol a résztvevőknek a Pannon Borrégióval kapcsolatos előadások meghallgatására nyílt lehetőségük. Idén kevésbé szakmai, sokkal inkább szórakoztató jelleget öltött a rendezvény, ugyanis a szüreti hangulat megidézésében a pécsi Bartók Béla Férfikar és  Veszprém Város Kadarkara segédkezett, akik hangulatos pincekoncerteket adtak szeptember utolsó hétvégéjének vasárnapján a már a Zsolnay-család által is borospinceként használt műemléki épületben.

Szeptemberben már a harmadik szemeszterrel vette kezdetét a Borszeminárium a Pécsiközgázon rendezvénysorozat, amelyen az első alkalommal az Év Pincészetének megválasztott Koch Borászat és tulajdonosa, Koch Csaba mutatkozott be, a Hajós-Bajai borvidéket képviselve. Ebben a félévben még három további alkalommal lesz Borszeminárium - októberben Mecseknádasd, novemberben a villányi házasítások, decemberben pedig a pécsi pezsgő szolgáltat majd témát!

További információ: www.pannonborklaszter.hu