Kérem Várjon!
Cikkek
Medvehagymás receptverseny 2011
Menjenek ki a hegyoldalba!
a szerk.
2011 március 28.

A hosszúra nyúlt tél miatt megkésve bár, de újra felbukkant a medvehagyma a Mecsek lankáin. Ahogy az elmúlt években Olvasóink megszokhatták, a Pécsi Borozó szerkesztősége idén is meghirdeti medvehagymás receptversenyét vállalkozó kedvű olvasói számára. Műfaji megkötés nincs, a jelentkezők bármilyen medvehagymás étellel-itallal nevezhetnek. A recepteket április 21-ig várjuk az info (kukac)pecsiborozo.hu e-mail címre, eredményhirdetés húsvét után.  A nyerteseket értékes borcsomaggal jutalmazzuk.

Idén is a medvehagymát nem csak díszítőelemként alkalmazó recepteket várunk. Olyan ételek készítése a cél, melynek alapanyagai között szerepel eme növény, akár mint fűszer, akár, mint hozzávaló.

Nem kötelező, de lehetőség szerint arra kérjük a pályázókat, hogy 2011. április 21-ig a recepteket tegyék közzé saját weboldalukon, blogjukon, vagy receptgyűjtő weboldalon. Nevezési díj nincsen, egy pályázó több recepttel is pályázhat.

A receptet legalább egy fotóval (és a linkkel együtt) e-mailben kérjük beküldeni 2011. április 21-ig a info(kukac)pecsiborozo.hu e-mail címre.

A legjobb receptek beküldői a Pécsi Borozó által összeválogatott borcsomagokat (természetesen Pannon Borrégiós borokkal) nyerhetik meg.

A pályázat határidejének lejárta után 2011. április 26-ig a zsűri eredményt hirdet, amelyet a Pécsi Borozó weboldalán, illetve a nyomtatott kiadásában is közzétesz. A pályázó a részvétellel hozzájárul ahhoz, hogy nevének feltüntetésével a Pécsi Borozó szerkesztősége a receptet szabadon felhasználhassa.

TIPP: Természetesen nem feltétel, hogy a pályázó a medvehagymát maga szerezze be az erdőből. (Bár egy kis természetjárás csak hasznos lehet.) Arra viszont mindenkit kérünk, hogy szedés során kímélje a medvehagymát, egy növényről legfeljebb két levelet csippentsen le.