Kérem Várjon!
Cikkek
Mediterrán hangulatú bor kerestetik
bori
2010 július 01.

A Pécsi Ifjúsági Központ pályázatot hirdet a "III. Mediterrán Hangulatok Bora" 2010 cím elnyerésére a baranyai, somogyi és tolnai bortermeléssel foglalkozó társaságok és egyéni bortermelők részére, fehérbor és vörösbor kategóriában.

 

A verseny nevezőinek a versenyeztetni kívánt tételekből fajtánként 0,75 l-es palackokból 3 palackkal, 0,5 l-es palackokból 4 palackkal kell eljuttatni postai úton vagy személyesen a Pécsi Ifjúsági Központ Ifjúsági Házába (7622 Pécs, Nagy Lajos király útja 13.). A borátvétel időpontja: 2010. augusztus 13-án, 14-én és 16-án 9.00-15.00 óráig.

A nevezés díjtalan. A beteg, hibás borokat a bíráló bizottság a versenyből kizárja.Csak saját készítésű bor nevezhető. A borok leadásához szükséges a csatolt jelentkezési lap, illetve letölthető a www.ihpecs.hu honlapról.

A bírálat százpontos rendszerben történik. A bíráló bizottság tagjai ismert szakemberek, termelők, kereskedők, vendéglátósok köréből kerül ki, a bizottság elnöke Ungurán József borszakértő.

Mindkét meghirdetett kategória győztese meghívást kap a 2011. évi IV. Mediterrán Hangulatok Fesztiváljára, ahol - a borforgalmazás előírásainak betartása mellett - kóstoltathatja, forgalmazhatja borait.

A borverseny eredményhirdetésére és díjátadására 2010. augusztus 21-én 18 órakor kerül sor a Mediterrán Hangulatok Fesztiválja keretében a Széchenyi téren.

Címkék