Kérem Várjon!
Cikkek
Harapható kadarka
Négykezes borjegyzetek: Koch Csaba Hajós-Bajai Kadarka (Prémium) 2012
zoranka-kenszei
2014 január 28.

A pénteki hófúvásban indultam el, gyakorlatilag csak pár utcával arrébb, de kenszei kolléga lakása így is végtelen távolságnak tűnt, megküzdöttem a széllel, a frontális támadásban lévő havazással, majd a bejárati ajtóban a földre pattintottam a hátizsákomat. A borospalack és a járólap találkozását ezúttal az üveg nyerte meg, szerencsénkre. A megbeszélés apropóján tartott alkalmi borozás fővendége ugyanis dugós lett, így a hozott palackot bontottuk meg.

A négykezes jegyzetelés egymástól függetlenül történt, a pontokat se egyeztettük, ez a későbbiekben is így lesz. Már amikor lesz rá idő, nem feltétlenül csak havazáskor.

Sűrű szín és illat, húsos, túlérett-gyümölcsök. Széles és kissé nehézkes, de nagyon tartalmas, rágható. Az átlagnál markánsabb tanninok és nagyon szép, nagy ászokhordóra utaló jegyek. A levegő nagyon jót tesz neki, a második-harmadik pohár után bontakozik ki igazán. Jön szépen a fűszeresség is, több lesz az izgalom, mintha rétegeket is lehetne szálazni. Nem a mindennapok kadarkája, akár komolyabb húsokat is bőven elkísér. 87 pont, ****. (kenszei)

Gyümölcsös illat, sok piros gyümölcs, érett málna, meggy, cseresznye. A héttérben fűszer és hordófűszer, de csak a háttérben. Szájban érezhető tanninok jelentkeznek, vastag a korty, szilvanektár, meggylekvár, némi virágméz. Nyílik, egyre szebben, egyre több réteg mutatkozik meg. Se színben, se tartalomban nem könnyed, nem egyszerű. Az édes gyümölcsök, a finom fűszeresség, a pont odaillő kesernye a korty végén, csak hogy visszakóstolni kívánd – jó az egyensúly. Ráadásul még van benne idő is. 88 pont, ****. (zoranka)

A bor forrásaink szerint 2200-2450 forint között szerezhető be.