Kérem Várjon!
Cikkek
Egy csónakban eveztünk
Fröccs-kalauz: Strausz-Ti-ti-tá
a szerk.
2011 július 11.

Végül Pécsre is megérkeztek a romkocsmák, mondja kollégánk a Ti-ti-tában, és igazat kell adnunk neki, mert az ingerküszöböt elérő vállalkozások az utóbbi időben szaporodtak csak meg. Persze ki mondhatja meg, hogy mi romkocsma, és mi nem, mikor a fogalom és jelentése mindenhol és mindenkor változik. Ezt nem is határoznánk meg, hanem sokkal inkább két szélső értéket, amikor nekünk már nem romkocsma a romkocsma. Az egyik véglet a putri, a másik pedig az elitizált, a sznob. Előbbi az igénytelenségét takargatja a kategóriával, utóbbi így akar eladni nagyobb szorzóval a tehetősebbnek. Viszont az egykori Stuncorgóval viszont a legjobb történt, ami csak történhetett.

Strausz-Ti-ti-tá, Líceum utca 4.

A Stuncorgó a maga idejében híres volt és népszerű, mégha a legendáin kívül nagyobb erénye alig volt, ha csak a lepukkantságot nem vesszük annak. A természet törvényei szerint el is vérzett, és éveket kellett várni arra, hogy valaki fantáziát lásson abban a bizonyos udvarban. Dicső múlt ide-oda, mi már azt bíztató jelként értékeltük, hogy a Ti-ti-tá nem akar az előd nyomdokaiba lépni, és új profilt hozott magával.

A Zöld nyári pihenőjével megnyíló Ti-ti-tá a régi receptet hozza, ami működni is látszik. Befogadhatóan kaotikus, színes és sokszínű, bohém, az udvaron felállított, kivénhedt balatoni ladikot mi kifejezetten szerettük. (Ha nem kaptunk volna érte a múltkor, hogy sokszor írjuk le, azt mondanánk alteros.) Fröccsben Hárs folyóborok vannak, királyleánykával kezdünk. Mekkora szerencsének van, mert bag-in-box helyett kancsókban áll a bor, viszont nemrég tölthették fel, nem kezdett még szétesni, se semmi. Visszafogott, viszont jellegzetes illatok, ízében letisztult, kisimult, szó szerint ficánkoló savakkal, remek fröccsbor, most nem akarjuk elkiabálni, de legalább akkora felfedezés, mint volt ez itt. Királyleányka a javából.

Az erős kezdés után a szürkebarát gyengéi azonban szembetűnőbbek, bár még simán kortyolgatható (fröccsben pláne), azért jóval laposabb, kissé szétesett, a korty végén édességgel, biztos van, aki ezért issza. A szóda hideg és erős. A rozé jó formában van, lendületes szép savakkal, illatban eper és szamóca, kellemes inni, még ha a királyleánykához nem is érnek fel. 

Számla

Hárs Királyleányka kisfröccs: 140 Ft
Hárs Szürkebarát kisfröccs: 150 Ft
Hárs Rozé kisfröccs: 160 Ft

Négyfröccsös hely
Házfoglalós-romkocsmás hangulat, utcáról elbújós örömhely lélekvesztővel és egy különösen jó fröccsborral, meg a Szabó Zoli húsztizes Szőke Cabernet-éjével.


Fröccs-térkép


Fröccs-térkép nagyobb térképen való megjelenítése

Legolvasottabb
Legfrissebb
Programok
Programajánló
2021. Január
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
2021. 01. 25. 20:00 - 21:00
Zoom Pécs, Online
26
27
2021. 01. 27. 19:00 - 20:00
Zoom Pécs, Online
28
29
30
31