Kérem Várjon!
Hírek
Budapesti Borbár Túra másodszor is
wineglass
2017 július 05.

Tavaly rendezték meg először a Budapesti Borbár Túrát, aminek keretében a fővárosi borbárokban mutatkoztak be a magyar borvidékek. Idén 2017. július 6-án közel harminc helyszínnel, száz pincészettel és még színesebb programokkal várják újra a túrázókat Budapesten. 

A tavalyi programsorozat sikerére való tekintettel a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Wineglass Communication 2017. július 6-án ismét megrendezi a Budapesti Borbár Túrát. Idén a programhoz csatlakozó borbárok egy-egy vidék borászközösségeit látják vendégül, így az érdeklődők még több izgalmas bort kóstolhatnak a helyszíneken. Újítás tavalyhoz képest, hogy a borbárok tematikus programokkal is készülnek és a bor mellé csatlakozik majd a gasztronómia és a zene is. Az étel-bor-zene együttes élményének kiemelt szerepet szán a Magyar Turisztikai Ügynökség, hiszen Budapest maga is annyira színpompás, hogy ezen a napon ezt is hangsúlyozni szeretnék.

A Budapesti Borbár Túra remek alkalom a borbárok szélesebb körben való megismertetésére, de arra is, hogy felkeltse a magyar borvidékek iránt az érdeklődést. A program nem titkolt célja, hogy minél többen kedvet kapjanak a nyári és őszi bortúrákhoz, hazánk borvidékeinek felfedezéséhez.

Az idei programkínálat főként a közösségekre helyezi a hangsúlyt, ennek szellemében találkozhatunk majd a Pannon Borrégió borvidékeivel is. A Villányi borvidék elegáns zászlósborát, a Villányi Franc-t mutatja be a borkedvelőknek a Károlyi-kert közelében lévő Judy’s borbárban. Össze lehet majd hasonlítani a különböző technológiával készült cabernet franc-ok sajátosságait vezető villányi pincék borain keresztül (Gere Tamás és Zsolt, Gere Attila, Bock, Csányi, Mokos és Stier pincészetek).

A Pécsi borvidéket tavaly is Szabó Zoltán képviselte az első Borbár Túrán, és olyan sikere volt, hogy ezúttal is az ő szemüvegén keresztül nyerhetnek bepillantást a borvidék titkaiba a Mikszáth téri Lumenbe látogatók. Ha valakiben kérdések merülnének fel a cirfandlival kapcsolatban, akkor semmiképp se hagyja ki ezt az állomást!

Sokan a Tolnai borvidéket is a rejtőzködők közé sorolják, az biztos, hogy kevesebb szó esik róla. A szelíd lankák, tavak és dombok által övezett bájos kis pincék és pincefalvak, illatos, fűszeres, bársonyos, barátságos, beszélgetős borokkal várják az idelátogató vendégeket. A Borbár Túrán dr. Erdélyi Árpád és Schmidt Győző lesz az idegenvezető az igencsak extravagáns Winestage borbárban.

A Bordó bisztró új helyszín a túrán, a szekszárdi borászok viszont garantálják, hogy emlékezetes marad. A kóstolójegy megváltása után főként a borvidék jellemző borait, kadarkát, kékfrankost és bikavért kóstolhatnak az érdeklődők, de a nyárra való tekintettel biztos hoznak magukkal majd sillert és rozét is, ha valaki könnyed felfrissülésre vágyik. A programon a következő hat pince boraiból kóstolhatnak: Garai Pince, Sárosdi Pincészet, Schieber Pincészet, Sebestyén Pincészet, Szent Gaál, Vida Családi Borbirtok.

A budapesti házak falai, az utcák kövei, a templomok tornyai, de még az udvarok fái is régi titkokat őriznek. A bor hosszú ideje jelen van a fővárosban, nap, mint nap elsétálunk ennek rejtett emlékei mellett. Idén az ImagineBudapest szakmai támogatásával meg lehet fejteni ezeket a titkokat, hiszen borbárokat érintve több túraútvonalon keresztül ismerhető meg a város egy eddig rejtőzködő arca.

A részletes programokról minden információ megtalálható a rendezvény honlapján, a közösségi média segítségével pedig azonnal megoszthatjuk élményeinket a #borbartura hashtag használatával. Borbártúrára fel!

www.borbartura.hu

Legolvasottabb
Legfrissebb