Kérem Várjon!
Hírek
Bővülő Bock Ermitage
bori/MTI
2015 január 23.
Január 22-én, azaz Vince napján adták át a Bock Ermitage hotel új épületrészét és új szobáit, valamint jónéhány ehhez kapcsolódó fejlesztést. A villányi borturizmus dinamikus fejlődését mutatja, hogy a folyamatosan növekvő kereslet miatt kell a kínálatot is alakítani. A hazai és nemzetközi borturisták körében Villány továbbra is kedvelt úticél, a bor, a családi gazdaságok fejlesztése pedig kedvelt politikai célkitűzés is, így nem csoda, hogy a négycsillagos szálloda 334 millió forintból kialakított új szárnyát Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter avatta fel.

A Bock Hotel Ermitage**** és Óbor Étterem már évek óta a Villányi borvidék meghatározó szereplője. Az elmúlt évek folyamatos fejlesztéseit követve 2013. augusztus 8-án kezdetét vették azok a kivitelezési munkálatok, melyek a „A BOCK HOTEL ERMITAGE**** szolgáltatásainak fejlesztése” elnevezésű, DDOP-2.1.2-12-2012-0063 azonosító számú projekt keretein belül valósultak meg. A beruházásnak köszönhetően a szálloda további férőhelyekkel, sokoldalú wellness részleggel, valamint egyedülálló presidential suite lakosztályokkal gazdagodott. A nagy munkát ünnepélyes átadás követte, melynek díszvendégei többek között Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter voltak.

Semjén Zsolt beszédében a hotel bővítését a nemzeti önbecsülés, a családi gazdaságok és a tulajdonos, Bock József borász személye szempontjából is példaértékűnek nevezte, tudósított az eseményről a Magyar Távirati Iroda. A politikus szerint a bor, a borkultúra, a gasztronómia a nemzet identitása szempontjából meghatározó tényező. A külhoni magyarság megmaradásában fontosak a kulturális estek, a történelem és a nyelvórák, de a kiemelt szerep jut a magyar gasztronómiának is - mondta. "Egy töltött káposzta, paprikás csirke és a hozzá való magyar borok tekintetében olyanok is felfedezik a magyarságukat, akik már harmadik, vagy negyedik generációsok és alig pislákol bennük a magyar identitás" - fogalmazott. Úgy vélte, a gasztronómia egy kapocs, amin keresztül visszatalálhatnak kultúránkhoz, történelmünkhöz és magyar identitásukhoz.

Kitért arra, hogy a kormány számára megkülönböztetett jelentőségük van a családi vállalkozásoknak. E gazdaságok öröklési adóját éppen azért törölték el, hogy minél erősebbek, versenyképesebbek legyenek, hosszú távú befektetéseikkel Magyarországot gazdagítsák - tette hozzá. Semjén Zsolt szerint Bock József személye arra példa, miként lehet a nehézségeket leküzdve, kemény munkával egyről a kettőre jutni.

Varga Mihály hangsúlyozta, hogy a magyar kormány továbbra is elkötelezett a hazai vállalkozások támogatása mellett. Szavai szerint Magyarország hosszú távú versenyképességének feltétele, hogy a turizmusban működő vállalkozások képesek legyenek fejlődni, új munkahelyeket létrehozni, kapacitásaikat bővíteni. Emlékeztetett arra, hogy 2014-ben kétszámjegyű volt a turizmus fejlődése, és 2007 és 2013 között mintegy 1100 turisztikai projekt kapott támogatást, amelynek eredményeként 500 milliárd forint turisztikai beruházás valósult meg Magyarországon.

Villányról szólva megjegyezte, hogy a kisvárosban ezen idő alatt 6,5 milliárd forint értékű beruházás kapott támogatást. Úgy vélte, ennek, a térség adottságainak, az itt élők összefogásának, a közösség erejének, a belföldi vendégforgalom növekedésének is köszönhetően Villány idegenforgalmi szerepe nőtt, 2006-hoz képest megduplázta forgalmát, s jelentősen hozzájárult a magyar gazdaság jó teljesítményéhez. 

Varga Mihály jelezte: a kormánynak továbbra is határozott célja, hogy segítse ezt a fajta törekvést, amely a hazai és külföldi vendégek számára vonzó, turizmusból profitáló környezetet teremt. Magyarázata szerint ezért is döntött úgy a kabinet, hogy a 2014 és 2020 közötti európai uniós költségvetési ciklusban a támogatások 60 százalékát gazdaságfejlesztési célra fordítják. Összehasonlításként elmondta, hogy ez az arány a korábbi időszakban 16 százalék volt.

Takáts Gyula, Villány polgármestere, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Bock József borász, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Hargitai János országgyűlési képviselő vágták át a szalagot az avatón

A nagymértékű beruházás során összesen mintegy 334 millió forintból bővült a Hotel Ermitage****, többek között a reggeliző részleg fejlesztése által, mely tovább emeli a gasztronómiai szolgáltatások színvonalát. Emellett további 12 szobát is létesítettek a már meglévő 19 mellé. Igazi újdonságnak számítanak a Bock márkanév mögött húzódó, újonnan kialakítandó professzionális szolgáltatások, melyek megvalósulásával a Bock nem titkolt célja az, hogy a luxusutazások közönségének is megfelelő szálláshelyeket tudjanak biztosítani Villányban, újabb vendégeket csábítva ezzel a régióba.

Ennek érdekében a már így is sokoldalú szálláskínálat mellé 2015-től Presidental Suite lakosztályokkal is áll a szálloda azok rendelkezésére, akik a kifinomult luxust részesítik előnyben. A lakosztályok vendégeit privát wellness használat és a sommelier által vezetett privát borkóstoló várja. Sőt, a szálloda további, különleges pihenésre vágyó vendégei számára is kibérelhető a privát spa részleg, ahol a hagyományos élményelemek mellett aromaterápiás, színterápiás, relaxáló és ápoló olajos fürdők is rendelkezésre állnak.

A szálloda kapacitásainak bővítésén túl további csomagajánlatokat is bevezettek. Így alakították ki például a „Honeymoon” programcsomagot, mely az ifjú párok számára nyújt önfeledt kikapcsolódást. De nem feledkeztek el az üzleti céllal érkező vendégekről sem, akik számára egy speciális „Team Building” csomagot hoztak létre, érintve a csapatépítők könnyed hangulatát és a szakmai megbeszélések, tárgyalások kötött perceit is. Újdonságnak számít a „Diplomacy” programcsomag, mely az exkluzív, diplomáciai események és programok lehetőségeit tartalmazza.

A bővítések olyan infrastrukturális fejlesztéseket is magukba foglalnak, mint a saját autóbusz vásárlása, valamint a kerékpárcsomag - szolgáltatás, melyek még tartalmasabb programlehetőségeket biztosítanak a vendégeik számára.  A beruházásnak köszönhetően az országban szinte egyedülálló infrastrukturális megoldásokkal – köztük a megújuló energiaforrások egyre növekvő mértékű felhasználásával - és turisztikai szolgáltatásokkal bővül a Bock Hotel Ermitage****. A fejlesztések egyaránt hozzájárulnak mind a Bock márkanév további népszerűsítéséhez, mind pedig a Villányi régió turisztikai kínálatának növeléséhez.