Kérem Várjon!
Cikkek
Borbarátok! Kalandra fel!
Elindult az első borturisztikai élményportál Magyarországon
emzé
2009 május 21.

Kalandtervező és egyéni igények alapján alakítható bor-élménycsomag. Borkóstolás, szállás, gasztronómia és programok néhány kattintással, csak borvidéket és időpontot kell választani. Minden egy helyen a hétfőn bemutatott borkaland.hu portálon, látványos projekt a Magyar Bormarketing Kht. konyhájáról. Több kifogás nincsen, indulás a borvidékekre!

A Nemzeti Bormarketing Program keretében, a Magyar Turizmus ZRt., a Magyar Borutak Szövetsége, és a Nyitott Pincék Szövetsége részvételével útjára indított honlap (kezdeti hiányosságai ellenére) új fejezetet nyitott a borportálok történetében. A kulturális, turisztikai oldalakon már bevált módszerhez nyúlva, az egy „okos” keresővel ellátott Borkaland túl kíván lépni az egyszerű katalógusok lehetőségein. Az információ közvetítés mellett a portál kalandtervezőjével és az igényeink feltüntetésével lehetőségünk van hozzájutni egy személyre szabott élménycsomaghoz, mellyel aztán nincs más teendőnk, mint kinyomtatni, és elindulni.

A haladó borbarátoknak hasznos, a most ismerkedőknek és laikusoknak azonban egyenesen Mekkája lehet a hazai borvidékeket, borokat, borászatokat egységes formában bemutató Borkaland. A térképes megjelenítés, bővülő adatbázis, programajánló ugyanis úgy népszerűsíti a borturizmust, hogy közben egy helyre gyűjti az eddig szétszórt és gyakran nehezen fellelhető boros információkat. A felhasználónak így nem kell órákat eltöltenie azzal, hogy címekre és elérhetőségekre vadászik az interneten, hiszen itt helyben kézhez kap minden, a bortúrához szükséges információt.

Boriwiw és gyorsteszt

Várhatóan június 15-től pedig új szolgáltatásokkal is bővülni fog a Borkaland. A tervek szerint ugyanis igazi közösségi szájtá alakítják át a portált, ahol a regisztráció után a fórumozás mellett a felhasználók megoszthatják egymással élményeiket, fényképeket tölthetnek fel, és értékelhetik a pincéket, szálláshelyeket.

A Kalandtervező használatánál azért nem árt észben tartani, hogy (tapasztalataink szerint) a program a szűkítések ellenére random módon ajánlja fel a lehetőségeket. A helyszínek nem korlátozódnak egy borvidékre, ami sofőr nélkül, zéró tolerancia mellett okozhat fennakadásokat a túra teljesítésében. Ha szigorúak lennénk, az adatbázisba köthetnénk még bele. Bár ezek biztos még tisztulnak idővel, azért így az elején nem árt ellenőrizni néhány ajánlatot.