Ivan Enjingi boraival rendeztek borvacsorát a pécsi Szent György Fogadóban szombaton. Az étterem hagyományteremtő szándékkal tervezett programjának első estjén majd ötvenfős vendégsereg tehetett kalandozást egy kutjevói pincészetben: az erős felütés egy negyedévszázados tölgyfahordóban érlelt zweigelt törkölypálinka volt. „Hiába származom a Balaton mellől, hiába jártam már számtalan helyen a világban, Magyarországon még sohasem tartottam borvacsorát” – köszöntötte a vendégeit Ivan Enjingi, egyúttal kifejezte örömét is, hogy végre sikerült megszervezni egy ilyen bemutatkozást.
Újraindul a Kalamáris Vendéglő bortanfolyama márciustól. Az érdeklődők öt alkalommal tehetnek utazást a bor körül. Megismerhetik a bor történetét, a sommelier munkáját, elsajátíthatják a borkóstolás technikáját, megtapasztalhatják az ételek és italok harmóniáját. 2011. március 8-tól (keddenként), 5 alkalommal, 18.00-tól 19.30-ig. A Pécsi Borozó szerzőgárdájának jelentős része innen indult, szóval bátran ajánljuk az érdeklődők figyelmébe!
A kadarka lesz a középontban a Borkultúra Szabadegyetem Szekszárd következő előadásán, február 16-án szerdán a PTE IGYFK aulájában (Rákóczi utca 1.). Az est előadója Kozma Pál, a PTE TTK SZBI Szőlőnemesítési és Génmegőrzési Tanszék vezetője. nemrég éppen szóba került egy szomszédblogon, hogy a kadarkákkal keveset, kevesebbet foglalkozunk, a blogoszféra általánosan. Itt az alkalom, hogy felfrissítsük a tudásunkat, lesznek itt kadarkák fehéren, vörösen, acélból, hordóból, kedvünkre valók lehetnek persze akár mind, de választhatunk is közülük kedvencet hétvégére, vagy tovább. Tizennégy szekszárdi kadarka a szekszárdi BorKultúra SzabadEgyetemen.
Pihent a pincénkben pár palack német rajnai rizling, ajándékba kaptuk őket, illendő volt már elővenni és megkóstolni. De azért betettünk a sorba néhány hazait is, csak hogy legyen összehasonlítási alap. Kellemes kóstoló volt, ismerős tételek éppúgy akadtak, mint totális ismeretlenségből érkezők (ami persze csak a mi fejlődési kényszerpályánkat írja elő rizling téren), voltak nagy visszatérők és első találkozások, jó borok és kevésbé jók is. Összességében azért nem panaszkodhattunk.
Rendhagyó farsangi bulit szerveznek a villányi Matias Borozóban. A Funky-farsangon fellép a Funkstar Delux csapatával, a vacsora alatt és éjfél után zárásig Dj Greg biztosítja a zenét és a jó hangulatot. A legjobb jelmezt egy palack borral jutalmazzák. A rendezvényre Pécsről kisbuszok indulnak.
„Kóstoló a világ vörösboraiból!" címmel tartanak borkóstoló estet a Kalamáris Vendéglő Cafe Artistban (Rákóczi út 30.) február 15-én, kedden 18 órakor. Poharakba kerülnek Ausztria, Argentina, Chile, Brazilia, Uruguay, Olaszország, Spanyolország, Franciaország, Szlovákia és Románia borai.
Borosüvegből készült használati, dísztárgyak és képzőművészeti alkotások készítésére hirdet pályázatot a Polgár Pincészet. Céljuk, hogy megjelenési lehetőséget biztosítsanak fiatal művészek számára. A pincészetnél az üres borospalackokat művészi módon kívánják újrahasznosítani, a beérkezett művek pedig méltó helyet és funkciót kapnak majd a Polgár Pincészet életében. Március végéig lehet nevezni.
Valentin-nap a szerelmesek ünnepe. Három étterem (Bistro 48, Pezsgőház, Tenkes Csárda) ez alkalomból egyedi és különleges kínálatot állított össze, hogy február 14-e mindenkinek felejthetetlen legyen.
Négyfogásos vacsorával kísért farsangi bált szerveznek a Tenkes Csárdában február 26-án. A bálon Sasvári Sándor önálló estjén az Operaház Fantomja című műből ad elő részleteket, este a hangulatot báli zenekar biztosítja.
Ez kinézte, az megvásárolta, amaz leszállította, Bíró Lajos megbökte és feldolgozta. Disznóvágást rendezett az Essencia Főzőiskola a növendékeinek a Sauska Pincészetben a hétvégén. Az ütemet Bíró Lajos diktálta, és nem engedett az öt órából, mire felkelt nap, a két áldozati malac (darabjai) már az asztalon várta a feldolgozást.