Hoffer Zsuzska koncertjével kísért borvacsorát rendeznek november 26-án a villányi Matias Borozóban. Az este hat órakor kezdődő est házigazdája Kiss Gábor főborász lesz, az ételeket a győri Matias Étterem executive chef-je, Turcsán Tamás készíti.
Hagyományőrző sörös ételekkel érkeznek a nagynyárádi vendégfogadósok november 25-én Pécsre, a Murphy's Pubba. A sörvacsorán különleges menüsorral, előadással várják a vendégeket.
Katalin Bállal nyitja meg a báli szezont a Tenkes Csárda. November 26-án 18 órától kezdődik a hajnalig tartó táncos mulatság, bál szépe választással, svédasztalos vacsorával. Részletek a hajtás után.
A Vylyan Pincészet hosszú évek óta tervezteti őszi újbora címkéit fiatal művészekkel. A legjobb grafikákat novemberben a pécsi Hattyúházban állítják ki, a BOGYÓLÉ BEST OF (2005-2011) 29-ig tekinthető meg. Belépő nincs, ragyogó grafikák és kóstolható Bogyólé várja a látogatókat.
A borlekvárok, borzselék és borkocsonyák külön ágát képezik a borból készült különlegességeknek. Szárazból édes, folyékonyból zselés, lekvárA borlekvárok, borzselék és borkocsonyák külön ágát képezik a borból készült különlegességeknek. Szárazból édes, folyékonyból zselés, lekvár jellegű anyag jön létre. „Kenyérre kenjük ezt is?”, tehetjük fel a kérdést, jogosan. Borlekvárt készítőktől jószerint azt a választ kapjuk, hogy fogyasszuk, amivel jól esik. A Pannon Borrégióban jelenleg a Villányi borvidék borászai járnak az élen borlekvár-ügyben, pincéről-pincére jár az ötlet, és mindenki igyekszik házilag kifejleszteni a maga „titkos receptjét”. A minőségi borból származó, lekvár jellegű termékek egyre kelendőbbek a hazai piacon. Ezt mutatja az is, hogy a gasztronómiai fesztiválokon, vásárokon több pincészet borai mellett sorakoznak a lekvárokhoz hasonló textilfedővel borított, szalaggal átfogott üvegcsék.
Vitis Pince, Bonyhád, Tolnai borvidék. Ma még kevesen keresik termékeiket a borboltokban, de a Pécsi Borozó szívesen szalad elébe dolgoknak. A pincészet két alapító-tulajdonosával, Kiszler Ferenccel és Schmidt Győzővel beszélgettünk arról, mit érdemes tudni az induló borászatról. Bár országos magazin vagyunk, hazai témáinkat szinte kizárólag a Dél-Dunántúlról, a Pannon Borrégió négy borvidékéből merítjük. Ennek megvan az a kétségtelen előnye, hogy számos újonnan induló, borteszten jól szereplő, vagy éppen érdekes újítással előrukkoló borászatot lapunkból ismer meg először a közvélemény. Lehet, hogy ez a Vitis Pince kapcsán is így lesz, egyelőre mindenesetre kevés információt találni a 2009 óta bort készítő vállalkozásról.
A meccs harmadik percében sikerült a sportkettőnek kapcsolatot létesítenie Isztambullal. Ekkor már nullegy volt az állás, Ivica Olicnak köszönhetően vezettek a horvátok. A bort ekkor már kivettem a hűtőből, de rögvest dugóhúzót is keríteni kellett. Az első pohárral az első gólra. Márton-nap lévén újbor dukált a meccsnézéshez is, a libát most későbbre hagytam, lesz még szombat és vasárnap is, de újbor kell feltétlen november 11-én. Kedden már előkóstoltam, tetszett is, bevallom, ezért most egy Kakassal szurkoltam.
Folyékony „tsokolátét” szolgáltak fel az érdeklődőknek a Merfelsz Pince budapesti bemutatóján. No nem az édességre kell elsősorban gondolni, hanem a borászat új dűlőszelektált merlot-jára, a Tsokolátára. Az évjárat bemutatón volt még blanc de noirs és pinot noir nyerspezsgő, cabernet franc és kávékóstoló.
A Corso Hotel Pécs**** éttermében, azaz a Bistro 48-ban ezentúl tematikus vasárnapi ebédeket rendeznek, amelyek sorában november 13-án, vasárnap 11.30 és 14.00 óra között Márton-napi ételeket kínálnak a vendégeknek.
A Bogyólé pályázat elmúlt hét évének legjobb pályamunkáiból nyílik kiállítás ma 18 órakor a Hattyúház Galériában (Király utca 15.). A győztes (és majdnem győztes címkék) november 29-ig díjmentesen megtekinthetőek a galériában. Míg a kiállítást megnyitja Szalay Tamás, lesz újborkóstoló Ipacs Szabó Istvánnal, egy falatka kulinária Golyák Csabával, a zenéről meg közben DJ Elegánskutya gondoskodik.