Kérem Várjon!
Cikkek
Olvasóink kedvencei 2011-ben

Az év vége felé mindenki választ, szavaztat, keres, kutat, díjaz. Mi most nem a saját "díjazottjainkat" szeretnénk megjelölni, hanem a Pécsi Borozó Olvasók Kedvence 2011 díjakat nevesíteni. Azaz ebben az esetben az olvasóink véleményére vagyunk kíváncsiak, akiknek több kategóriában is felajánljuk a jelölést lehetőségét. Jelölhetik a legjobbnak kedvenc borukat, borászukat, boreseményüket stb. Részletek a hajtás után!

Pécsi Borozó
2011. december 3. 6ó
Cikkek
Francia vacsoraest a Pezsgőház Étteremben

Az alig egy hónapja megrendezett vacsoraest sikerén felbuzdulva a Pezsgőház Étterem újra egy konyhába küldi a jól összeszokott Fabrice Gonet és Faragó István párost, akik ismét remek ételekkel készülnek. Az estet pedig Hargitai Veronika kellemes énekhagja fűszerezi majd. 

bori
2011. december 2. 15ó
Cikkek
Képzési felhívás

Az eddig is magas színvonalú turizmussal kapcsolatos képzések mellé a következő félévtől a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar Gazdaságtudományi és Turisztikai Intézete új szakirányú továbbképzést indít Borturizmus és borgasztronómia címmel. A három féléves levelezős képzéssel képzéssel a Kar szeretné erősíteni a régióban amúgy is felívelőben lévő borászati ágazatot és még több jól képzett szakembert adni a szektornak.

bori
2011. december 2. 6ó
Cikkek
Forrai Ferenc kiállítása Szekszárdon

A számos szekszárdi bornak arcot adó fiatal grafikus, Forrai Ferenc kiállítása látogatható meg a Szekszárdi Bormúzeumban. Hogy meddig, azt nem tudni, de aki nem látta, még bepótolhatja. Egészen addig, amíg a múzeum meg nem nyit. Minden egyéb információ a hajtás után.

PB
2011. november 30. 08:00:19
Cikkek
Planina Borház és Szabó Pince borkóstoló

Vörös vagy fehér? Most nem kell senkinek sem választania, hiszen Szabó Zoltán és Horváth Zoltán mindkét fajtáról bőségesen gondoskodik majd, hogy megalapozza a hangulatot Tatati Tibor kiállításának megnyitójára és a Šokadija zenekar koncertjére. Minderre pedig december 2-án kerül sor a Nappali Bárban.

bori
2011. november 29. 8ó
Cikkek
Séfportré

A százötven éves Fülemüle Csárda az elmúlt évben új tulajdonos kezébe került, amelynek köszönhetően teljes arculatváltáson esett át, mind belső- és külsőleg, mind gasztronómiailag. A visszajáró vendégek egyre szélesebb körben dicsérik a csárdát. Kósa Tibor konyhafőnökkel beszélgettem múltról, megújulásról és jövőről, és arról hogy mitől különleges a sváb konyha. Ahogy közeledem a kerthelyiség bejárata felé, nyomban két pincér siet segítségemre. Ha vendégként érkeztem volna, nyomban elgyöngülök a figyelmesség láttán, amelyet egyre ritkábban tapasztalok a hazai gasztrofronton. A sváb konyha csábítását most visszautasítom, a ház séfje után érdeklődöm, aki hamarosan meg is érkezik az ínyencségek boszorkánykonyhájából.

Váncsodi József
2011. november 28. 8ó
Cikkek
Az ültetvénytől a csészéig

Ha belegondolunk, hogy az a finom, gőzölgő tea, amit iszunk, mekkora utat tett meg, mire hozzánk eljutott, csodálatos érzés kerít hatalmába. Távoli országokban sok ember dolgozott rajta, hogy aromája, minősége épp a megfelelő legyen. Nézzük, milyen az az út, amit a tealevél az ültetvénytől a csészénkig megtesz! Az első kérdés: mikor van a teaszüret?

Ms Tea
2011. november 26. 8ó
Cikkek
Pinot noir teszt

A franciák úgy tartják, egy borász életében csak egyszer tud igazán jó pinot készíteni. Nem véletlenül. A pinot noir az egyik leginkább megfoghatatlan szőlőfajta. A belőle készülő bor nehezen meghatározható: a környezetére rendkívül érzékeny fajta látványosan reagál a változásokra. Az eszményi megjelenése talán csak Burgundiában, a Cote d'Or területén fordul elő, a világ leghíresebb pinot noir-jai innen származnak, de több amerikai borászatot is a legjelentősebb pinot termelőként tartanak számon. Mindenesetre a pinot noir neveléséhez kellő elszántság és szeretet kell. A szőlőfajta sok odafigyelést igényel, gyenge ellenálló képessége mellett a nehezebben, és viszonylag szűk időtartományban meghatározható szüreti időszak okozhat fejtörést a borásznak. Ráadásul a borász akkor sem dőlhet hátra, ha sikerül jó bort készíteni: a pinot noir eladása is kihívás.

mÁkos & mz
2011. november 25. 8ó
Cikkek
BEST OF BOGYÓLÉ finisszázs

Lassan, de biztosan közeledik a karácsony, így az is kezd aktuálissá válni, hogy ajándékokat kell vásárolni szeretteinknek. A Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet erre is gondol és az első adventi hétvégén éppen a BEST OF BOGYÓLÉ (2005-2011) kiállításuk zárónapjára művész piacot és borvásárt rendeznek a Hattyúház Galériában november 27-én, vasárnap.

bori
2011. november 24. 12ó
Cikkek
Vadhús termékek Pécsváradról

Vadhúsból készült kolbásszal, szarvas sonkával ha nem is sokan, de azért többen kóstolhattak már. Viszont arra fogadni mernénk, hogy a közelmúltig csak néhány szerencsés ha evett párizsit, vagy pástétomot vadhúsból, abban pedig már egészen biztosak vagyunk, hogy aszpikos vadpörkölttel senki sem találkozott. A különleges, teljesen újdonságnak számító termékeket ugyanis csak néhány hónapja „találta fel” és forgalmazza a gyártó Agrover Kft. Az eddig elsősorban a házias sertés húsárukat Zengő brand alatt készítő pécsváradi vállalkozás egy éve Európában is egyedülállóan vadhúsból készült húsáruk széles választékát vezette be a piacra.

 

Mester Zoltán
2011. november 24. 8ó
Összesen 2573 db találat. 172/258 oldal.