Kérem Várjon!
Hírek
Jót (T)ettek!
Pop-up Piknik Vol. II. - Charit’Eat
Czeczon Enikő
2019 December 11.
December nem csak a karácsony hónapja, hanem az adakozásé is. Ebben a szellemben szervezte meg a Pop-Up Piknik kis csapata második kitelepülését Pécsett. A belépőkből származó teljes összeget a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak ajánlotta fel, gyermektáborok támogatására. Ezen okból öltözött e hónap elsején a szervezet pécsi központja ünnepi díszbe. Ajándékdobozok, feldíszített kis fenyők és boldog, családias hangulat várta a rendezvényre látogatókat.

Ahogyan a szeptemberi pikniken, itt is öt vendéglátó egység állt rendelkezésére a gasztronómia szerelmeseinek. Különleges ételek és italok kerültek felszolgálásra, hogy megmelengessék az ideérkezők szívét-lelkét, valamint gyomrát.

Még az ember be se lépett a helyszínre, amikor már megérezhette a Soul Kitchen aznapi ajánlatának illatát. A kapualjban ugyanis grillen készülő kacsakolbász és marhaszegy fogadta a vendégeket. Utóbbihoz chilis bab is rotyogott már.  Egy gyors regisztrációt követően neki is lehetett kezdeni az íztúrának. 

A vegán, vegetáriánus, illetve a glutén- és laktózérzékeny vendégekre is gondoltak a szervezők. Persze, az új dolgokat kedvelők is kipróbálták a Mandala Étterem fogásait. A Maharadzsa leves egy meleg, fűszeres paradicsom zupát takart. Főfogásként pedig Jack Burger és Burrito volt választható. Előbbi különlegessége, hogy a húst jackfruittal (jákafa gyümölcse) helyettesítették, ami szálas, foszlós textúrája miatt nagyon is hasonlít a húsra.

Az ételek kísérőjeként számos ital közül lehetett választani. Azonban ez elég nehéznek bizonyult a jobbnál-jobb tételek miatt. Ami biztos volt, hogy kávéért a Rokusch-hoz fordultunk. Személyes kedvencem a chai latte és a dirty chai latte volt. Fahéjas ízvilágában a karácsony vált felfedezhetővé. Azonban ha valamilyen alkoholos forró- vagy hideg italra vágytak a vendégek, a Filter JegyBár vagy az Eleven standját keresték fel.

Előbbinél két forró “koktél” is az itallapon szerepelt, amelyek nagy népszerűségnek örvendtek. Egy rumos-gyömbérsörös (Sailor’s Grog), illetve egy aperolos-boros (The Advent Aperol) finomság melegítette át az embereket a nagy hidegben. De, aki nem rettent vissza a jeges koktélok fogyasztásától, ő is találhatott kedvére valót. Gines, vodkás, becherovkás, whiskys italokat is készítettek a bártenderek.

Aki bort vagy cavat szeretett volna fogyasztani, azt az Eleven standjánál szívesen fogadták. Négy tétel közül lehetett választani vagy végig kóstolni mindet. Valldosera Brut Nature, Sumarocca Brut Reserva képviselte a habzóborokat, míg a borok világát a 2018-as Martin Códax Alba Martin Albarino és a 2016-os Bodegas Zorzal El Inquilino.

Az élvezetek mellett tudásukat is szélesíthették a látogatók két előadás keretében. Müllner Dóra, a Müllner és Kálmán Content Lab Produkcó tagja, a Pékműhely tulajdonosával,Vajda Józseffel, valamint az Opera Gin megálmodójával, Dámosy Bálinttal beszélgetett. Volt szó kenyérről, kovászról és lélekről, valamint a gin kultúrájáról, az első magyar gin manufaktúra létrejöttéről is.

A Pop-up Piknik második felvonása a hideg ellenére is sokakat vonzott. A vendégek élvezhették a fantasztikus falatokat, italokat, miközben az a jóleső érzés fogta el őket, hogy Jót is (T)ettek.