Kérem Várjon!
Hírek
Bock-bővülés
bori
2019 október 25.

2019. október 16-án rendezte meg a Bock Borászat Kft. legújabb Európai Uniós projektjének nyitórendezvényét Villányban, amelyen a beruházásban közreműködő partnerek vettek részt. A fejlesztés célja két új termékvonal bevezetése: egyrészt a Bock Borászat által termelt szőlőborok minőségének fokozása, másrészt olyan egészséges élelmiszerek előállítása, amelyeket a gyermekek és az egészségtudatos fogyasztók is élvezhetnek.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális és Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 650,10 millió forint vissza nem térítendő támogatásból és 667,67 millió forint visszatérítendő hitelből, valamint közel 25% önerő hozzáadásával valósul meg, 2018. december 01. és 2020. november 30. között.

A fejlesztés célja két új termékvonal bevezetése: egyrészt a Bock Borászat által termelt szőlőborok minőségének fokozása, a termékkínálat szélesítése, illetve új, az eddigieknél is magasabb presztízsű csúcsborok piacra vitele. Másrészt olyan egészséges élelmiszerek - szőlőlé és hidegen szárított gyümölcstermékek - előállítása, amelyeket a gyermekek, az alkoholt nem fogyasztók és az egészségtudatos fogyasztók is élvezhetnek.

 „Két régi álmunk valósul meg az új üzem felépülésével és az új technológiák bevezetésével. Nagy örömünkre a Bock borok iránti érdeklődés mind hazánkban, mind külföldön folyamatosan növekszik, aminek a kielégítésére, illetve kínálatunk továbbfejlesztésére eddigi kapacitásaink már nem lennének elegendőek hosszabb távon. Emellett szívügyünk, hogy ne csak a borkedvelők élvezhessék termékeinket, ezért is vezettük be kékszőlőmagból készült táplálkozás-kiegészítőinket még 2018-ban. Ezt az egészséges élelmiszerekre fókuszáló portfóliót szeretnénk tovább bővíteni a villányi szőlőlé és liofilizált – hidegen szárított – gyümölcstermékek gyártásával hamarosan felépülő új üzemünkben.” – mondta el Bock József.

A beruházási projekt hivatalos nyitórendezvénye alkalmával a vendégek a fejlesztés részleteit bemutató prezentáción vehettek részt, illetve a több mint 3.700 m2 alapterületű, építés alatt álló üzem helyszínének meglátogatásra és egy, a beruházásban részt vevő vállalatok vezetőinek aláírásával ellátott okiratot tartalmazó időkapszula elhelyezésére is sor került.

Legolvasottabb
Hirdetés
Legfrissebb