Kérem Várjon!
Hírek
Szívsonka a gasztroklubban
bori
2013 április 30.

A Pécs-Mecseki Borút Gasztro Klubja 2013. április 26-án immár második alkalommal várta a gasztronómia és borkultúra iránt érdeklődőket a Kalamáris Vendéglőben. A Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretén belül megvalósuló “Coolin” pályázat támogatásával létrehozott hat alkalmas rendezvénysorozat célja olyan sikeresen működő, egyedi értéket képviselő termelők bemutatása, akik példaértékű munkát végeznek a helyi termékek népszerűsítésében.

                                                                                                                    Fotók: Dobokay Máté

A második foglalkozáson a Bogád-Hús Kft. termékeit és működését mutatta be Pozsgai Tamás kereskedelmi vezető. Előadásából a mintegy 20 fős közönség megtudhatta, hogy termékeiket eleinte csak saját egységeikben értékesítették, majd házias ízviláguk, természetes burkolóanyagaik, hagyományos érlelési, füstölési eljárásaik felkeltették több hazai és külföldi kereskedő érdeklődését is.

Jó példája tehát a Bogád-Hús Kft. annak, hogy helyi kistermelői szintről miként lehet naggyá nőni, és ipari körülmények között is megtartani a mindenki által kedvelt házias ízeket. A résztvevők aktívak voltak, így kérdeztek is Pozsgai Tamásról, mégpedig az üzem méretére, a kínálat bővítésére, a hazai és külföldi értékesítési lehetőségekre, esetleges üzemlátogatásra és a kulen gyártásának felhagyására kérdeztek rá. A foglalkozáson résztvevők ezt követően megkóstolhatták a bogádi üzemben készült füstölt és egyéb helyi jellegű termékeket, így például a mangalica vastagkolbászból, a szívsonkából vagy a nyelves disznósajtból is kaptunk kóstolót.

 

Legolvasottabb
Legfrissebb