Kérem Várjon!
Hírek
Éremeső a pécsi borversenyen
Bernáth Péter
2013 március 25.

Csütörtökön került sor a Pécs Vidéke Hegyközségi Borverseny eredményhirdetésére a Zsolnay Kulturális Negyed Apostolos termében. Három kategóriában versengtek a termelők, legjobb fehér- , legjobb vörösbor, illetve odaítélték még Pécs Város díját is, amely Pécs legeredményesebb termelőjét illeti meg vándorserleg formájában. A délután házigazdái Radó István, a Pécsi Hegyközség elnöke valamint Csizi Péter, megyeszékhelyünk alpolgármestere voltak.

Idén 64 mintával neveztek a borászok, borászatok, s ebből 12 arany- , 34 ezüst- és 17 bronzérmet oszthatott ki a zsűri. De lássuk a legjobbakat! A 20 pontos bírálati rendszer mellett a legjobb fehérbornak járó serleget Merényi Zoltán 2011-es évjáratú Zenit nyerte el, míg a vörösborok között a Matias Borászat 2009-es Zweigelt bora kapta a legmagasabb pontszámot. A Pécs Város Önkormányzata által felajánlott különdíjat a korábban említett Radó István hódította el, 2 arany- és 3 ezüstérmes borával. A részletes eredménylista letölthető innen.

A hivatalos program után kötetlen hangulatú borkóstolás vette kezdetét, a 12 aranyérmes bor mindegyikéből kikerült a parafadugó az egybegyűltek nagy örömére.

Fotóalbum itt tekinthető meg. 

Legolvasottabb
Legfrissebb