Kérem Várjon!
Hírek
Adventi hangulat Pécsett
bori
2012 december 01.

Az adventi időszak heteiben, november 30-a és december 24-e között a város apraja-nagyja újra együtt lehet, felkeresheti a Télapó Házát, csodálhatja a fényfestéseket, az épületvetítéseket, esténként pedig közösen várhatja ismerős és ismeretlen a Varázslatot, a Nádor Szálló adventi ablakából alászálló fényangyalkát, mert a Széchenyi tér a vásár idejére a mesék, az ízek, az illatok, a közös élmények, a meghitt hangulatok és közös ünnep terévé változik.

A Pécsi fesztiválszervező NKft. által szervezett Második Pécsi Adventi Kézműves és Mesevásár ebben az évben egy nem mindennapi látványosságot kínál a pécsieknek és a városunkba látogatóknak. November 30-tól minden este két alkalommal (17.00 órakor és 20.00 órakor) adventi fényjáték és épületvetítés várja a Széchenyi térre sétálókat, akik megcsodálhatják a Nádor Szálló adventi ablakából alászálló fényangyalkát is.

A város apraja-nagyja újra élvezheti az utánozhatatlan pécsi adventi hangulatot, a legkisebbek feladhatják kívánságaikat a Mikulás postaládájába, felkereshetik a Mikulás Házát, megcsodálhatják a Betlehemet.

Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt ajánljuk belépődíj mentes Adventi hangversenyeinket. December 9-én 19:00 órától az Unicum Laude, 16-án a Zengő és 23-án a Szélkiáltó Együttes adja elő karácsonyi koncertjét a Belvárosi templomban.

December 2-án az Ökocsali - népi gyermekjátszóház várja a Széchenyi téren egész nap az érdeklődőket, 16-án vasárnap pedig a Mozsgói hagyományőrzők népi játékait élvezhetjük a Kossuth téren. A családdal érkezők minden tagjának igyekszünk kedvében járni a Kossuth téren: Amíg Anyu elvégzi az Angyalkák feladatait és megcsodálja a kézműves sátrak színpompás kínálatát, addig Apu kóstolhat egy kis sült kolbászt, rendelhet hozzá finom forralt bort vagy krampampulit a vendéglátók udvarában, s közben szemmel tarthatja csemetéjét, aki a Szalay könyvesház játszóházában kedvére kézműveskedhet  vagy épp megnézhet egy mesét… December 6-án ide érkezik a Mikulás is, aki a „jó gyerekeket” és a „kis csibészeket” egyaránt nagy szeretettel várja. 8-án, szombaton délelőtt  a belváros különböző pontjain életre keltett mikulásszobrokkal táncolhatnak a gyerekek. 22-én szombaton délután 15:00-tól Tamás Éva Játéktára várja a táncos lábú aprónépet. Az igazi ünnep része a titok és a meglepetés, ebben idén sem lesz hiány! Mi sem árulhatunk el minden titkot, de előzetesben annyit megsúgunk: aki kíváncsi egy igazi csodára, az 16-án délután 16:00 óra körül feltétlenül legyen a Széchenyi téren, nehogy lemaradjon róla!

Az ünnepre hangolódás közepette szombaton délutánonként a Széchenyi téren megkóstolhatjuk a város forraltbor főző csapatainak alkotásait is. 15-én például a Pécsi Nemzeti Színház művészein lesz a sor, akik a forraltbor főző tudományukon kívül színvonalas műsorral is szórakoztatják az arra járókat.

A Városháza előtti Civil Sétányon ki-ki megtehet másokért annyit, amennyi belefér. Itt pécsi civil és karitatív szervezetek szerveznek adománygyűjtést rászoruló családoknak és gyerekeknek. Egyúttal apró meglepetésekkel is készülnek az ünnepekre. Lesz itt néptánc, utcazene, sőt magukkal hozzák Ribizli bohócot is.

Forralt bor, kürtőskalács, malacsütés, pecsenyék, rétesek, Pécs-környéki kistermelők finomságai, mesemondók, kézművesek, fényjáték és Valódi Varázslat gondoskodik arról, hogy mi pécsiek ezen a télen is egymásra találjunk és jól érezzük magunkat.