Kérem Várjon!
Dátum: 2019. 03. 01. 9:00 - 17:00
Helyszín: New York Palota Budapest, Erzsébet körút 9–11.
A már hagyománnyá és megkerülhetetlen tényezővé vált Borjog és Bormarketing Konferenciát idén március 1-én rendezik meg dr. Prónay Bence és Rókusfalvy Pál társszervezésében. Az eseményt évről évre szakmai partnerségben rendezik meg a Miniszterelnökséggel és az Agrárminisztériummal, a Magyar Turisztikai Ügynökséggel és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával, amely szervezetek képviselői minden évben egyeztetik az ágazat legfontosabb, aktuális feladatait, amelyekre ennek a szakmai fórumnak reflektálnia kell. Ez alapján készül a programterv, amelyet már megjelentettek a hivatalos honlapon és elindultak a jelentkezések is.

A Borjog és Bormarketing Konferencia indulása óta évről évre világos célokat fogalmaz meg, és mindenekelőtt hathatós felülete kíván lenni a magyar borért dolgozó szőlészeknek, borászoknak, szakmai szervezeteknek, kormányzati szereplőknek.

Az eseményt évről évre szakmai partnerségben rendezik meg a Miniszterelnökséggel és az Agrárminisztériummal, a Magyar Turisztikai Ügynökséggel és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával, amely szervezetek képviselői minden évben egyeztetik az ágazat legfontosabb, aktuális feladatait, amelyekre ennek a szakmai fórumnak reflektálnia kell. Nagy megtiszteltetés, hogy ezek az együttműködő szervezetek a legmagasabb szinten képviseltetik magukat a konferencián, hiszen dr. Nagy István agrárminiszter nyitja meg az eseményt, amely után Légli Ottó, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnöke és dr. Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke köszöntője hangzik majd el.

Az informatika, a digitalizáció egyre mélyebben begyűrűzik az életünkbe, még olyan „természetes vagy analóg területeken” is egyre inkább teret hódít, mint a bor. Ezekre a folyamatokra nem csak, hogy reflektálnia kell ennek az ágazatnak, hanem ki kell használnia az innováció biztosította lehetőségeket. A CyberBor a konferencia fő témájában ezt takarja, különböző területeken keressük a korszerű válaszokat ezekre a kérdésekre: az adminisztrációcsökkentés szempontjából Dr Feldman Zsolt (Agrárminisztérium), a jövedéki eljárások szempontjából Bakai Kristóf Péter, pénzügyőr Ezredes (NAV) vagy az oktatás szempontjából Nyitrainé dr. Sárdy Diána Ágnes, egyetemi docens (Szent István Egyetem).

Nagyon érdekesnek ígérkezik Demeter Zoltán előadása is a tokaji pezsgő lehetőségeiről vagy a magyar és nemzetközi példa az organikus gazdálkodásról a Sepp Moser Birtok és a Nagy-Somlói Borvidék szemszögéből. Az egyik legizgalmasabb dolog mindig a külső, nemzetközi megfigyelő tapasztalata, ezért különösen várjuk Caroline Gilby (Master of Wine, Borászok Barátja 2018) előadását a magyar borokról a brit piacon.

Az eseményt minden alkalommal egy interaktív bormarketing kerekasztal beszélgetés zárja – a felkért szakembereket „Az online marketing ereje” témában kérdezhetik majd a résztvevők.

Valóban izgalmasnak ígérkezik a program, amelynek részleteit alább közöljük:

ProgramTERV

9.30-9.40

I

Hivatalos megnyitó 

dr. Nagy István, miniszter, Agrárminisztérium 

9.40-9.50

I

Köszöntő

Légli Ottó, elnök, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa

9.50-10.00

I

Köszöntő

dr. Bánáti János, elnök, Magyar Ügyvédi Kamara

10.00-10.05

I

Köszöntő, programismertetés

Rókusfalvy Pál, a konferencia társszervezője

***

10.05-10.30

I

Agrárinformatika az adminisztrációcsökkentés érdekében

Előadó: dr. Feldman Zsolt, mezőgazdaságért felelős államtitkár, Agrárminisztérium  

10.30-10.55

I

Közös célok, kiaknázatlan lehetőségek

Előadó: Kis Miklós Zsolt, vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Agrárminisztérium  

10.55-11.10

I

Kávészünet

11.10-11.35

I

Bormarketing – Borturizmus

Előadó: Farkas Dávid igazgató, Magyar Turisztikai Ügynökség

11.35-12.00

I

Elektronikus ügyintézés és szolgáltatások a jövedéki eljárásokban

Előadó: Bakai Kristóf Péter, pénzügyőr ezredes, Vámszakmai Szakfőigazgató, NAV

12.00-12.25

I

Ágazati bormarketing – célok, források

Előadó: dr. Brazsil Dávid, főtitkár, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa

12.25-12.50

I

A Tokaji pezsgő – lehetőségek és felelősségek

Előadó: Demeter Zoltán, tulajdonos / borász, Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj

12.50-13.40

I

Állófogadás

13.40-14.05

I

Korszerű oktatás – képezzük a jövő generációit  

Előadó: Nyitrainé dr. Sárdy Diána Ágnes, egyetemi docens, mb. dékán, PhD, Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar Borászati Tanszék

14.05-14.30

I

A Sepp Moser Birtok organikus fejlődése

Előadó: Zadravecz Zsolt, szőlész, Sepp Moser Birtok

14.30-14.55

I

Somló, az organikus borvidék

Előadó: Baráth Sándor, elnök, Nagy-Somlói Borvidék Hegyközsége

14.55-15.10

I

Kávészünet

15.10-15.35

I

Magyar borok a brit piacon – követendő példák

Előadó: Caroline Gilby, Master of Wine, Borászok Barátja 2018

16.25-17.25

I

Bormarketing kerekasztal – Téma: Az online marketing ereje

Felkért résztvevők:

Gianni Annoni (Trattoria Pomo D’Oro)

Bauer Ildikó (Dunamente TDM)

Kutas István (Magyar Telekom)

Ripka Gergely (Tokaj Guide, Tokaj Magic)

Szőts Áron (Bortársaság)

Wossala Rozina (Bestia)

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

További információ, interjúszervezés:

Dr. Prónay Bence (társszervező): +36 30 445-3054

Rókusfalvy Pál (társszervező): +36 20 9 310-324

Mák Tamás (sajtó): +36 20 373-2760

www.aborkonferencia.hu

Facebook.com/aborkonferencia

Programajánló
2019. Február
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
2019. 02. 08. 8:00 - 2019. 02. 10. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
9
2019. 02. 08. 8:00 - 2019. 02. 10. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
2019. 02. 09. 10:00 - 2019. 02. 10. 18:00
Zsolnay Negyed Pécs, Zsolnay Vilmos utca 37
2019. 02. 09. 11:00 - 18:00
Szekszárd Szekszárd, Béla király tér
10
2019. 02. 08. 8:00 - 2019. 02. 10. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
2019. 02. 09. 10:00 - 2019. 02. 10. 18:00
Zsolnay Negyed Pécs, Zsolnay Vilmos utca 37
11
12
13
14
15
16
2019. 02. 16. 16:00 - 20:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
17
18
19
20
21
22
23
2019. 02. 23. 10:00 - 18:00
Magyar Mezőgazdasági Múzeum Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár
24
25
26
27
28
Hirdetés
Programok