Kérem Várjon!
Hírek
Borkonferencia márciusban
bori
2020 január 15.
Új arculattal, de változatlan célokkal, és rendkívül izgalmas tematikával jön március 6-án a dr. Prónay Bence és Rókusfalvy Pál társszervezésében megvalósuló Borkonferencia. Ehhez az újításhoz jól illeszkedik a rendezvény fő témája is, az „Innováció 2020”. Az évek során megteremtett és jól működő alapokon nem változtattak a szervezők: az eseményt a kezdetektől szakmai partnerségben rendezik meg az Agrárminisztériummal, a Magyar Turisztikai Ügynökséggel és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával. 

Az új arculattal a szervezők az egyszerűsítés és korszerűsítés igényét kívánták kifejezni, a Borkonferencia továbbra is változatlan célokkal működik tovább: a bor, jog és marketing területén keresi az előremutató válaszokat, hatékony szócsöve, érdekérvényesítő fóruma kíván lenni a magyar borért dolgozó szőlészeknek, borászoknak, szakmai szervezeteknek, kormányzati szereplőknek.

Korunkban rendkívüli módon felgyorsult a technológia fejlődés minden területen; egyik napról a másikra épülnek be szervesen az életünkbe korábban soha nem látott fejlesztések, új digitális megoldások. Ezek a folyamatok a szőlészet, borászat és nyilvánvalóan a jog és marketing területén is működnek, és életbevágóan fontos, hogy ez az ágazat is a megfelelő, hosszú távon is jól működő megoldásokat válassza, jó válaszokat adjon a jelen kérdéseire, hogy hatékonyan használhassa ki korunk végtelennek tűnő lehetőségeit. Ezért is választották a szervezők az idei konferencia alcímének az „Innováció 2020” témakörét. A szervezők igyekeznek az ágazat legkülönbözőbb területein keresni ezeket a válaszokat.

Az agrárminisztériumi megnyitó és az államtitkári helyzetelemzés után többek között olyan izgalmas előadások lesznek, mint például dr. Tomor Tamás, a Debreceni Egyetem igazgatója és tudományos főmunkatársa „Távérzékelési módszerek és eszközök a szőlészetben” című előadása, amely az ágazat szemszögéből betekintést enged nekünk a drónok, repülők és műholdak világába. Hasonlóan érdekfeszítő lesz a Sepp Moser Birtok tulajdonosának, Nikolaus Mosernek a nézőpontja, aki a saját tapasztalatai alapján az innováció és a hagyományos alapok kapcsolatát fejtegeti majd, de nagyon várjuk a Csányi Pincészetben többszáz hektáron megvalósuló magyar példát a precíziós gazdálkodásra - önvezető traktorokkal, legnagyobb hatékonyságot célzó szoftverekkel -, amelyet Nagy Roland szőlész jóvoltából ismerhetünk majd meg. Oláh István, a D-Tag operatív igazgatójának jóvoltából a borral kapcsolatos új generációs piackutatásról, a közösségi médiaelemzésben rejlő lehetőségekről hallhatunk majd és kíváncsian várjuk Kiss Edina, a Viventions cég magyar menedzserének előadását is a borok zárásának területén tapasztalható innovatív fejlesztésekről.

Évről évre izgalmasabb viták zajlanak a konferencia hagyományos kerekasztal beszélgetésén, amelyre ezúttal Bárczi-Elek Ágnest, Harmath Csabát, Unger Zsoltot és Wolf Andrást invitáltuk.

Valóban izgalmasnak ígérkezik a program, lássuk az előadók és előadások listáját!

ProgramTERV

Hivatalos megnyitó
Agrárminisztérium

Köszöntő, programismertetés
Rókusfalvy Pál, a konferencia társszervezője

Borjogi és bormarketing aktualitások
Dr. Feldman Zsolt államtitkár, Agrárminisztérium

Bor - Közösség – Marketing
Légli Ottó elnök, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa

Állami bormarketing 2020 – erősödő szerepvállalás az eladásösztönzésben
Ondré Péter ügyvezető igazgató, Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft.

Távérzékelési módszerek és eszközök használata a szőlészetben
Dr. Tomor Tamás tudományos főmunkatárs, igazgató, Debreceni Egyetem, Távérzékelési Szolgáltató Központ

Biológiai alapok - Alkalmazkodás a változó világhoz
Molnár Ákos elnök, Magyar Szőlőszaporítóanyag Termesztők Szövetsége

Innováció – visszatérés a gyökerekhez
Nikolaus Moser tulajdonos, Sepp Moser Birtok

Precíziós gazdálkodás 400 hektáron
Nagy Roland szőlész, Csányi Pincészet

Közösségi médiaelemzés és új generációs piackutatás a magyar bor szolgálatában
Oláh István operatív igazgató, D-Tag Analytics Zrt.

Mád: álom és valóság – a tulajdonos dilemmái
Kovács Károly tulajdonos, Mad Wine Pincészet

Innováció a zárásban
Kiss Edina Product Line Manager, Vinventions

***

Bormarketing Kerekasztal

Téma:  A fogyasztói edukáció ereje

Témavezető: Rókusfalvy Pál

Résztvevők:

  • Bárczi-Elek Ágnes beszerzési igazgató, Auchan Magyarország
  • Harmath Csaba gasztronómiai szakértő, a Borkollégium oktatója
  • Unger Zsolt marketingszakember, Unger and Partners
  • Wolf András séf, New York Kávéház és Salon Étterem

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

A további hazai és nemzetközi előadásokat folyamatosan töltjük fel!

Legolvasottabb
Hirdetés
Legfrissebb